【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
我諗起叮噹有集係掉左不二雄入走個罐頭到做野
好似仲加快左佢工作時間 一次過畫左1年份量
上面屌拖果班其實都係想一星期睇1年份量嘅內容
公道說話,10年都未開估
當年作者被稱伏筆王後
就飄到不停創造支線同伏線
明顯兩年後拖劇情拖到過晒火位啦
其他船員0進步就話做咗4皇
叻啦叻啦
下,無叫你唔好睇呀
你覺得佢既缺點係講得慢,追連載悶,賣關子
我地都同意呀,只係我地接受到唔似你要走入黎屌
咁咪建議你十年後一次過睇囉適合返你個人style
因為依個月其實只係2集
首先
上面條友係話「過10年後自己google返你問過嘅問題啦」
佢真係無叫我10年後睇番漫畫
係佢自己講

其次
你地接受唔到
關我咩事?

依個post淨係可以正評 唔可以批評?
你係楊潤雄定幫楊潤雄打工?
啲人成日用現實體感時間屌佢講得慢,大佬咁屌埋hunter la
有無分析師講過一個點?
波妮個果實開始變到路飛既技同能力
但路飛果實其實都有波妮個變年紀能力
以前三檔就變細路
而家就有時透支變老人家
兩個果實異常相似
金星好撚屈喎
無叫你睇

叫你唔好睇
兩件事黎wow
唔好太強詞奪理
我真心0覺得上面Ching有惡意
老實講 蛋頭島唔叫慢同拖啦
呢章爆左勁多料出黎
熊身世
古代文明
五老星大集合
樣樣都爆
總之唔立即講onepiece係咩就係拖啦
喬伊波伊回憶篇唔知佔幾多話呢
佢哋覺得唔係路飛打柒哂五老星就係拖
個重點係全世界公認最強大腦
同全世界講世界政府先係壞人喎
你自己既視覺一直係海賊你梗係無問題啦
而家係講緊平民喎
當然你呢d為屌而屌既on9梗係覺得無特別啦
一個月內要解釋哂全部重點先叫唔拖
覺得佢唔拖既都係死忠
見你分段嚟回應我又學吓你先

首先,你話「讀者最關心重點
D係乜
空白的一百年發生過乜
伊姆係乜
世界政府係乜
路飛/龍/艾斯/羅傑同D關係係點」
讀者即係你同我啦,呢堆嘢表面嗰浸你知我知
OnePiece世界嘅人知唔知?
你知嘅背景依家漫畫開始用幾話嚟公開
公開緊啲幾百年嚟嘅人都唔知嘅嘢
首先我有冇話「哇好睇啊」先?我冇喎
咩叫講唔到讀者最關心嘅嘢喂變出嚟啊?
咁點解唔喺第一話就加晒啲船員第二話就入偉大航道第三話打贏七武海啊?
唔使鋪排係要下下直入㗎?
我回應你,只係feel到你只係想知你提到嘅問題嘅答案
咁好簡單啫咪叫你過10年search囉,即刻出到答案唔使等

其次,啱啊唔同意見吖嘛
你話寫得唔好,想問邊度寫得唔好?佢幾話都答唔到你所謂讀者想知嘅嘢就係寫得唔好?
你再話,「我只係批評套野唔好睇」
我就算真係叫你唔好撚睇,都會係因為你批評套野唔好睇我先會講
啲嘢唔好食,你批評,我叫你唔好食,然後你話我質素有幾高可想而知
都唔知關質素咩事,講到「總之得正評,OP fans質素就係咁㗎喇」咁
如果你真係咁想知嘅我都可以話嚟緊幾話都唔可能一次過答晒你
到時你又每話入嚟又「批評」一次喇?

總結
好睇唔好睇我一句冇講過
我只係理解到兩件事
1.漫畫鋪排緊
2.有班好似生蕃咁好似30年冇食過嘢然後唔畀廚房一道一道咁出要一次過出晒咁樣等唔到講重點然後每話入嚟屌
唔知急乜
都唔明話拖咩
呢個島嘅資訊量大撚到
同埋呢part 一講完
one piece 成個世界就會大亂
咁都叫拖?
5格1拳1件5老星
之後5頁小說咁解答上面巴打果5條問題
再之後瞬移去大boss到一拳打飛
總之全部唔係一拳一件就係拖
壞人? 博士自己都講佢無分邊一邊正確邊一邊邪惡,只係有個叫JOY BOY的人同世界政府打大交,然後打交時有古代武器會整到水平面上升

你用返o個度的平民視覺,又點得出「世界政府先係壞人」呢個結論?

就呢一回的內容咋,咁撚快唔記得啦?
傻柒先撐富奸
咁你#164講乜撚野「Joy Boy的對家係世界政府...嘩真係估唔到喎 唉...好撚心啦」姐?
你做讀者就估到姐,咁漫畫入面就可以skip左呢一part唔講?
唔洗交代返op世界入面既人係點知道呢個資訊?
咩「知道又點?」,你平時睇新聞係咪都係「我知道又點?」
知道左咪可以畫埋之後個世界會點反應囉
定又可以skip埋佢呀?
如果個個作者都好似你咁上帝視覺,覺得有人估到就唔交代咁套野就真係睇到一舊雲
班友速食開 想尾田一下出到結果 如果未出曬就等於拖

到時op 完左 就會上神枱 唔洗驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞