【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
首先嚟個bad news
1116後休刊
咁不如你唔好睇啦
幾時出情報?
情報佬話聽晚

期待
過咗幾年
勁咗唔會吹唔到
一落黎識晒全部霸氣有幾難
咁耐冇出場路奇都無啦啦識覺醒
咁你都不如唔好睇我段留言啦
反正你地都接受唔到批評
其實你打咁大段野
都係想講op無我講寫得咁難睇
都唔限承認依個post就係有班人接受唔到你批評
然後會一野直接叫唔好撚睇

老老實實
首先我唔係個個op post都屌
我好少係op post留言
而且都係果句 好睇 唔好睇係主觀意見
你地覺得好睇 同我覺得唔好衝突
你地覺得接受唔到 係因為你地唔明點解依個世界會有相反意見
駁到最後駁唔到 就叫人直接唔好睇

你話無人叫我唔好睇?
我岩岩又收到句直接叫我 「你不如唔好撚睇」
想問下你又有咩睇法

而且
就當我真係個post都入黎屌
咁又點?
你會叫連仔ban左我 定係你成班op粉block曬我?

我唔知其他人係點
我從來無打算去反駁話「好睇」既果班人既意見
因為你地覺得好睇既係地既事
你地係話老麥雪糕加兩粒花生都好食 我都無野好講
反而係當你地見到有反對意見
就成個禮拜 死都要逐個reply去覆
覆都成個版意見既都係話好睇為止

有無諗過接受唔到現實既
其實係你地?
我唔忍心你睇得咁辛苦咋
我可以有幾辛苦
我覺得你地覆足成個禮拜
用盡心機去駁嘴 辛苦啲
見你講到最後嗰句就感覺唔理性嘅係你所謂「撐」所謂「唔畀有反對聲音」嗰班
總結接受唔到反應所以就接受唔到現實
講真我已經同意你,唔同意見吖嘛
我話我同意,喺你眼中嘅我都係唔同意㗎啦,係咪?

你話我哋撐,唔畀人批評
你不如睇吓過去呢幾話啲人講乜,你講乜
你哋所謂嘅「批評」由始至終都係話「拖」「唔講重點」「咁多世界反應jm9 」
我特別針對你個評語,乜你覺得你以上咁樣講就係叫「難睇/唔好睇」嘅「批評」咩?
我意思係,點樣唔好睇其實係咪可以具體啲分析多啲?
你睇你問嗰啲問題,仲唔係一下子就要有晒答案嘅問題咩?一堆廿幾年前開始提及嘅話題嘅問題,你要個阿伯幾話入面答晒
如果啲問題嘅答案係可以咁簡單就一次過答晒嘅想問你使唔使鋪咁耐路先答?
老老實實有邊個睇開嘅人唔想知D係乜,伊姆係邊個呢啲答案
我咁針對你個回應係我感覺唔到你有幾多心機睇得漫畫,好似讀者知就夠,入面世界嘅人唔使知噉

所以叫你唔好睇,再有人叫你唔好睇
都係覺得,如果你指嘅「批評」會令你追得咁辛苦嘅不如你真係等到有你想知嘅答案嗰陣再睇

喺你一而再嘅回應你都仲係「好睇」「唔好睇」
你話我哋唔接受「批評」,你又有冇睇真啲我回應你啲乜?
我講嘅係鋪排,你諗嘅就唔係,你要聽重點
我亦都唔係駁到冇得駁先講,冇錯我就係一開始就叫你唔好睇
其他「批評」又何嘗唔係一嘢就話「拖」咩?

我都唔係成日留言
主觀感受吖嘛
蛋糕島我一樣覺得佢寫得唔好,啲鋪排意義唔大
你個個post都要屌嘅我唔會做啲乜,只會更加肯定你睇得咁辛苦唔好睇係最好
一樣吖,見到呢啲意見我都冇話要反駁啲咩
只係你留低嘅批評根本就唔係「評」你係「怨」我先想講吓
落返嚟就版本升級啦
大大個沙鱷人辦
所以啲人話你活係自己世界

我本來都無覆過依個post

我見你睇得咁辛苦,勸吓你啫
路奇本身喺海軍有訓練可以任尾田9up
艾尼路一條友喺月球點升Lv?睇教育電視?
我隻隻字都識
沙鱷直頭冇講過當初唔識霸氣嗰類問題,直頭無視咗
而家變到講到佢一路都勁,只係唔知點解輸咗畀路飛咁
no
我諗你地企係尾田果邊既
真係諗漏左一樣野
就係你上面所打既所有前設
已經係唔少依家仲睇緊op既人都諗過既野

咩「一定要阿伯講曬所有野」
你有無設想過 其實已經好多人都覺得無所謂

老實講第一日睇op咩? 咩歷史文本歷史文件講左20年 真係有人咁care咩? 司法島法蘭克一野燒左個設計圖 其實都一樣無人屌
點解?
因為司法島篇寫得好 角色互動打鬥twist全部極到位
根本無人care最後解唔解空白的一白年

點解依家有人屌
係除左本身打鬥已經差 集集run please之餘
連講主線劇情個節奏都寫唔好

你地好似無想象過 其實你地仲撐緊op既
成日叫大家咩俾啲耐性 設想下會唔會係xxxyyzz
其實大家都已經設想曬
點解你係都要幻想我睇得好辛苦
咁樣你係咪覺得舒服d

如果俾你知道我只係收工坐緊車 無野做上黎留個言
你會唔會精神崩潰
想估結局嘅人可以諗下90年代有咩議題

OP 97年開始連載,當尾田早少少開始構思大綱

即係90年代某啲世界級嘅議題有機會被參考做op故事主線

暫時諗到嘅 蘇聯解體 冷戰結束 全球化 核武器 發展核能 太空科技 種族衝突 複製羊多莉
睇埋你呢次回應真係分唔到你到底care乜
如果你係唔care嘅我根本一開始冇嘢要回應你
呢十年多咗咁多人屌
就係你所提嘅重點,打鬥差、篇篇run please
冇兩年前寫得咁好啊,司法島好睇實大把認同添~
呢啲嘢你之前回應有提咩?你唔提又點知我或者其他人其實都認同
好喇你就你一開始所提嘅,正就係大部分睇嘅人都有嘅心態同問號
睇開就係知佢呢十年寫得拖,節奏差,只係睇開睇埋咁解
點解要睇埋啫?就係想知你一開始問嘅問題吖嘛
哈你依家話根本冇人care

嚟到真係叫結局篇章,呢個未來島篇淨係訊息量都豐富亦冇所謂拖戲
講真呢3個月嘅話數,都唔叫得畀啲耐性嘅
你話蛋糕島講耐性俾你串返轉頭我都鳩縮啦
即係連呢個島都嗌拖嘅,咁我就真係唔理解仲堅持睇啲乜嘢
仲要硬食俾你覺得噉就叫撐
cls,鳥籠,打年糕佬,山治整蛋糕仲嗌耐性嘅呢啲先叫撐囉
well
你打咁多野 都係想講你就唔覺得尾田拖戲(但同時你又唔係撐緊?係咪)
咁既然係咁 你咪繼續咁覺得囉
正如我一開始講 我從來都無打算反駁覺得好睇既人
係當我話尾田寫得差既時候
你地就會衝出黎係咁洗留言
我先回應下

同埋你話「點解要睇埋」
係咪一定個咩空白的一百年 好老實講真係你無你想象中咁有吸引力 你想知道謎底 唔等於你真心覺得個謎面咁吸引
等於hunter既黑暗大陸 更緊張既其實係佢船上既角力 旅團既未來等等 佢登唔登陸已經係後話
又等於鋼練既腎者之石 更重要既其實主角既兄弟情/父子情

你話係咪可以兩全其美 當然可以啦
但依家尾田係兩全其敗
當然你又會話要俾耐性係咪?而唔接受我咁評價or批評又唔計係撐係咪?

咁就即管睇下尾田之後可以寫得有幾精彩
準備黎多次戰爭海平面上升
呢班人再唔出樣都唔知死淨幾多個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞