【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
穆大陸機會細D
撞左通靈王
不過佢兩個勁fd
致敬下都有可能
咁我唔知尾田嚟緊會畫咩
我只能講而家呢一刻,呢個爆料唔好睇

當日睇空島我的確係覺得悶
我仲要係買單行本
睇完一本故事無乜推進
又要等幾個月
然後再分散打卒仔、跑步、再等下一期
其實幾谷氣
不過果時結尾爆得起,叫做個心舒服啲
但唔會話因為結尾好睇
而令到之前嘅跑步情節變得有意義

而近年叫爆得到令我有興趣想知嘅都係和之國回憶
而且唔關個垃圾御田事
而係終於直接講羅渣
其他情節都真係純粹捱落去
水退之後一片大陸one piece
之後再出返個 山賊王續作
講返800年前joyboy搞到水退
無限loop
咁講真故事都要有鋪排先好睇
一話一話咁睇好悶其實全部漫畫都係架啦
佢仲要係講緊onepiece最重要個環節,最後收尾
點都唔會一野爆哂出黎
我直情有少少surprise佢今次呢章一次過講咁多
根本有班人有左自己立場,尾田黎緊點畫都會有人屌

Jump 合刊停又屌尾田

又唔係自己俾錢買本漫畫,一味就係咁屌

你老母係棄書就走啦,走住黎屌

正垃圾
成班垃圾廢物係度日屌夜屌
羅傑個logo 定路飛個個
下 呢啲嘢係人都一早估到啦 你而家先知?
好撚戇鳩 廢撚事理佢地
又要睇又要屌 又話人盲撐 自己就盲屌
成班廢物究極雙重標準

如果尾田十年前開始交草稿、無限期休刊

啲撚樣就會話:哇,啲草稿畫得好神呀,射精啦

劇情準備講入新世界:哇,新世界好撚正,好想快啲落船睇佢地去下一個島。

休刊一年畫一話:哇,個世界觀好撚龐大呀,好想佢畫落去呀

然後尾田驚自己到死都畫唔到結局,就公開幾個結局版本:哇,神作漫畫呀,淨係睇文字結局都正!

真實就係一個業界現役最Top最勤力既漫畫家日夜俾你地屌

我屌晒你老母呀,屌你老母臭閪
原來估到就當睇左
我估到路飛最後做海賊王tim你可以唔洗再睇
點解你估到我要唔使睇?
你可以respect佢勤力,但同畫功、分鏡、劇情,係兩樣野黎架下嘛
真係間唔中就有呢班傻閪連登特別多
支持尾田學冨樫係咁停 兩年先出十話 得未
真 尾田做乜要畫得咁辛苦 支持佢停更幾年再畫
我哋讀者等得起 等唔起嘅咪唔好睇囉
one piece 入面全世界最聰明嘅人說話技巧係咁上下
兩種思想 共產 自由主義
大陸仲點上
由反政府果刻開始 都唔知點解仲上到架
畫功、分鏡大把漫畫家可以揪贏尾田,但只係代表唔係Top1都Top2

劇情有咩問題?你講得出有咩漫畫既劇情可以龐大得過One Piece?
講範圍講世界,其他漫畫得過講字,唯獨OP去過最多「地方」,
好似火影咁呀?去嚟去去都係火影村沙影村
獵人呀?落撚咗船再同我講啦

講時間線由太古時代到1100年前再到800年,除咗神漫魔偶馬戲團,我一套漫畫嘅時間線係可以泊得住OP

古代兵器、空白一百年、D意志,貫穿成套漫畫嘅三大暗線畫到而家揭曉,俾你班仆街講到一文不值,,除咗識講拖仲識講咩?
獵人停刊唔叫拖既點解?
獵人交草稿唔屌佢畫功爛既點解?
獵人2年磨10話就射精,現役漫畫家停一刊一話休息下就屌人拖
你哋啲撚樣咁賤格?唔屌你老母屌邊個?
連op劇情都話差真係得連登先見到
最多驚2年後悶左d
2年前同和之國開始都好睇返唔少
仲要講緊一套連續20幾年既漫畫
畫功、分鏡大把漫畫家可以揪贏尾田,但只係代表唔係Top1都Top2

劇情有咩問題?你講得出有咩漫畫既劇情可以龐大得過One Piece?
講範圍講世界,其他漫畫得過講字,唯獨OP去過最多「地方」,
好似火影咁呀?去嚟去去都係火影村沙影村
獵人呀?落撚咗船再同我講啦

講時間線由太古時代到1100年前再到800年,除咗神漫魔偶馬戲團,我一套漫畫嘅時間線係可以泊得住OP

古代兵器、空白一百年、D意志,貫穿成套漫畫嘅三大暗線畫到而家揭曉,俾你班仆街講到一文不值,,除咗識講拖仲識講咩?
獵人停刊唔叫拖既點解?
獵人交草稿唔屌佢畫功爛既點解?
獵人2年磨10話就射精,現役漫畫家停一刊一話休息下就屌人拖
你哋啲撚樣咁賤格?唔屌你老母屌邊個?
連op劇情都話差真係得連登先見到
最多咪2年後悶左d
2年前同和之國開始都好睇返唔少
仲要講緊一套連載20幾年既漫畫

自膠
真係早排睇返 和之國篇
一次過睇 同你 期期追會有拖戲既 感覺完全唔同
一次過睇和之國正好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞