【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
第1次更新,簡易情報翻譯by【TalkOP漢化】 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報來源:推特;
本話開始於全世界對貝加龐克話語的反應。
貝加龐克說,歷史正文是記錄關於空白的一百年期間發生的大規模戰爭的歷史。
貝加龐克說,這場戰鬥是兩種「思想」之間的碰撞,但他無法斷定誰對誰錯。
火星瑪斯聖使用霸王色霸氣擊暈了一些電話蟲。
金星納斯壽郎用一記巨大的斬擊切開了龐克記錄,並釋放了熾天使。
貝加龐克說,喬伊波伊的失敗標誌著空白歷史的結束。
但戰爭改變了世界,1000年前存在的大陸在海平面上升200公尺時沉沒了。
貝加龐克說大家現在生活在這些大陸的斷片中。
他還說戰爭尚未結束,古代兵器將在這場戰爭中扮演重要角色。
在最後一頁,我們看到伊姆的臉(依然是陰影)。
下週不休刊。
3治又柒
空島
又係講咗=冇講
等睇人繼續死撐
咁少人討論嘅
今話直入空白一百年喎
海賊王做完之後海平面降番落來續集做陸賊王
下周不休刊
加速
講到大爆料,又咪講得虛無縹緲
估到尾田未到回憶篇 乜都唔會講得detail
兩種思想係邊兩種思想 唔會講
古代武器係乜 有幾屈 都唔會講
得概念無乜好傾

暫時講既野都好多人估到 無乜特別
唔係話唔好睇 但咁既進度無乜好討論
又有世界反應睇
資本主義對共產主義思想
屌你老味 佢根本就係:有人想知 我再講
依啲仆街講唔講都死全家啦
賣瓜子就一定架啦
不過羅賓最想要解開嘅空白一百年歷史
尾田一定係想比草帽團自己搵
如果而家博士憑啲文獻就知哂
羅賓仲洗鬼出海搵咩
對連登某堆人黎講,不嬲每套漫畫賣關子都得,係海賊王唔得,一集講唔曬所有野都係叫拖
賣關子唔係唔得 但好撚低手
人就成日黑影 歷史永遠都唔講入肉
斬電話蟲講幾頁,下一話講多d應該有幾頁係5星嬲嬲+全世界反應又完一話
因為真係冇嘢可以討論,佢只係講緊故事
除非你話真係駁故。
如果唔係佢講乜嘢我哋都係聽乜嘢
可能要等佢出多少少先可以繼續講落去
集集賣關子,skip左半年唔睇都唔覺有咩唔妥,空白一百年、喬伊波伊、古代兵器、五老星loop

又真係
明嘅,個個追開都緊係想快啲入肉
下一話估下邊到未反應畫埋佢,卓夫,巴基炸個鎮,寶箱佬,卓洛師傅
個節奏同啲印度佬戲一樣一件事發生,先唔同角度slow motion再逐個人嘅表情pan一次,成套戲睇8成時間都係反應無故事推進
感覺有一日中共會禁呢套嘢
佢肯定係將最重要嗰句野擺最後
但呢啲緊要關頭,句野未講到都比人打撚爆左
你過劇情殺都好,但真係好煩

集集都用一啲文字黎恐嚇啲聽緊直播嘅人
萬一真係講講下比5老打爆個電話蟲

世人就活喺一個唔知你講乜鳩
但又要就黎唔知因咩事會世界末日嘅陰霾
真係one piece
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞