【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
會唔會係想登月
登月個衝突係咩
仲未有漢化?
漫畫網已有
羅傑笑得咁開心 其實真相可能好鳩下
https://club.6parkbbs.com/enter6/index.php?app=forum&act=threadview&tid=13957025

呢個大陸網既海賊王1115集中字 入面有埋啲推測 覺得佢講得好似幾有道理 大家點睇
其中佢話op既世界係相反 正義同邪惡 海軍同海賊 而海水上漲其實只係地基下沉 而用記錄指針全部最後都係指向同一個島 其實嗰個島係起點先啱
而羅傑去到LAUGH TALE知道原來千辛萬苦搵到既LAUGH TALE係起點而唔係終點 同埋羅格鎮先係終點 啲寶藏就係喺羅格鎮既海底下面等等
雖然唔知佢推得啱唔啱 但如果真係咁既話啲伏筆真係好早好早就已經開始埋咗入去
一片大陸既地基下沉唔太想像到

如果係要扯到地殼下有野被挖走晒先出現下沉

如果係真 地殼下會唔會係上集講既火種

本來呢堆火種就撐住塊大陸 因為過度開採令到整塊大陸下沉

我記得rick and morty 有一集講冥王星都係呢個概念
露露西亞向下沉,令到海平面上升
呢個應該係無爭議
但羅格鎮好似唔係偉大航道起點
最多係東海入偉大航道前一個鎮
鳩up,
月球本身係one piece 大陸,
用科技升咗上天,
惡魔果實用海水做,個世界唔夠海水,所以鏟走一大片土地增加海水
#229 樓主冇pin
講真 覺得今集幾正咁都話拖
無路飛就正
同聖經上帝滅世一樣
One piece 係一隻海盜船
唔太希望惡魔果實係古代高科技產物
白卡1打20得唔得嫁
母火種 同水位升 幾乎肯定係因果關係,好似核能咁釋放無中生有能量
效果誇大,每用一次 冰山即溶 水位即升
如果one piece係連成一線,會唔會到左laugh tale後 知道做某樣野可以快速還原,令島與島連返上
諗到三個方向:
方向一,某方法令紅土大陸降低
方向二,母火種既相反,類似某種吸能量既核反應
(諗緊有無機會吹到 惡魔果實係高能量粒子,同母火種有互動關係)
方向三,同月球距離/公轉頻率/星球自轉相關
又係果d開完post就潛水
OP 主線劇情(歷史正文, 打七武海, etc) 不嬲好睇
但係每一篇都夾雜得太多沙石
特別係兩年後開始每一篇都係咁
戰鬥又越來越唔好睇
笑位又越來越on9

真係唔好怪人覺得佢拖
所以咪輸左
相反咁睇 都可以係行完成個偉大航道後到達既地方
政府都未有古代兵器
應該係自然產生
擁有人死咗會出現返相同能力嘅果實
除咗魚人島有啲悶
其他新世界篇章都好好睇喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞