【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
咁樣睇
母火種似係模仿古代兵器整出黎的新武器
無佢口中嗰啲沙石,海賊王個世界觀邊有宜家個規模成日想一步知答案,但從來唔諗個故事係由幾多嘢疊起先有厚度。
其實講到尾,羅格鎮係終點,呢個推論都好多人講過。
來來去去都係因為佢話呢個係起點與終點之鎮先俾人咁樣講。
當然我唔排除咩巔倒磁場/水流等既推論,但都唔足以証實羅格鎮就係拉夫德魯。

重點係,
書入面羅傑去到個地方應該真係係未有人去過,俾佢改名做拉夫德魯。

近呢集講落去,拉夫德魯一直搵唔到,最似係因為海平面升左200M,最似係沉落海底嘅巨大國家。
但冇理由魚人搵唔到。羅傑去到,即係底下有巨大氣泡可以同魚人島一樣?

但係如果複製魚人島同一樣嘅套路就冇乜意思
D係神的天敵
德島花田跑online
推鳥籠
毫無氣勢演出嘅4檔
之後蛋糕島所謂嘅山治年
無限鎖血及低齡化嘅路飛

呢啲野好睇?

無錯佢啲大劇情真係好睇
德島獨腳士兵同Rebecca 真係好撚感人
和之國啲人都好睇

但係佢啲打鬥同推進真係好差
如果唔係都唔會有人話無路飛就好睇啦
但係佢啲打鬥同推進真係好差

呢個真
主角光環太撚勁
進化得太離譜
假路飛都出埋 阿堅都仲無影
有冇提過世界政府派人破壞/收起歷史正文?
而家出過果啲算唔算難揾
母火種可能係世界政府搶返嚟嘅無限能源,冇能力再現
1.母火種個裝置喺月球壁畫出現過
2.月球啲機械兵冇晒能源,因為冇咗電源

我覺得依家差在載啲機械兵上月球首船係咪天王啫,古代兵器要無限能源好合理,飛咗上月球世界政府就搵唔到,機械冇電就熄咗機

由一開始睇到有而家

新世界篇每章都係等主故事爆料先睇清楚啲
同埋打完每篇後嘅世界情報改變
其實德島絕大部份都好睇
上邊提過嘅士兵啦,同埋如果打鬥方式
阿羅嗰啲係好睇
係衰左喺鳥籠,同埋最後一定要路飛尾刀

如果佢鳥籠冇咁屈
同埋臨尾係阿羅/士兵做尾刀
會加返分
係得ed齋講故先好睇
大家等左咁多年只係想睇ed
艾尼路會唔會出返場
佢上咗月球又有電
呢幾集啲反應冇空島人份
怪僧未有故事,佢都係空島人
月球啲人又係似空島人

以上三點連唔連得埋?有冇故講?
佢本身冇任何誘因要返落嚟,佢已經搵到「無限大地」,返落嚟又唔夠打,喺霸氣ver之下佢都係垃圾
講開又講,無限大地呢個term睇嚟都係尾田收埋嘅伏筆
空島傳說,但下面喺藍海,佢飛上天搵,結果用月球圓一次講法,但實際喺800年前海底
真,版本問題
落黎比人一拳收皮
德島我真係覺得幾好睇,有新大將有薩波有草帽大船團,又有新形態仲要羅個回憶算成套野數一數2好睇既回憶
德島 我覺得好睇嘅位同爛嘅位都有,但整體上係好睇嘅位佔優,同埋發展嘅方向都係大家接受到。
反而大媽篇同凱多篇都係爛嘅多。
母火種覺得關Lunarians事
凡係封面連載故事都會接番落主線
唔知今個星期開唔開到post呢
鋪路去白胡子臨死前所講既巨大戰爭
所有人都一定要參戰
個陣未知原因
以家知道就係要阻止世界沉入海底
大媽篇同卡2打都好睇,但成篇嚟講太爛,好難挨到去打卡2嗰part
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞