【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
【TalkOP情報】海賊王1115話情報(評論區地址不斷更新)
第2次更新,補充情報翻譯by【TalkOP漢化】 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報來源:推特;
在一個小分鏡裡有喬伊波伊與國王們對峙的剪影(應該是20王吧)。
兩年後真係,追個陣就覺得慢
一次過睇返就唔夠喉
尾田好就好在夠穩定,間唔時嚟個神來之筆就夠,都埋尾,有鬼咁多反轉咩
其實一早要禁
又革命軍又盛
玩意識形態
呢張圖有啲靈感
純鳩估一吓

會唔會依家既世界政府,
當權者其實係外星人/from月球
世界本來係一整片大陸,由古代王國統治
跟住月球人侵略兩個種族戰爭
最後古代王國裏面有內鬼,打輸咗滅亡
世界大陸俾伊姆光柱擊碎打散晒,變成上面幅地圖
內鬼同月球人deal好,變成之後既20國王>5老星
而月球人就係伊姆同神之騎士團
兩派繁衍既後代就係天龍人

不過呢個故仔有幾樣野未串得埋,
古代兵器
熊既種族
king既種族
尾田有邊次唔係緊張關頭唧牙膏
咁多人喺度屌 好似第一日睇OP咁做乜撚嘢
佢地眼中只要有劍就係由Zoro打
冇劍又勁勁地就係山治打
佢係有人想知我唔講
冇人想知嘅時候就係咁講(回憶)
咁同博士講既有矛盾,博士講過古代兵器係古代王國既武器,蛋頭島啲科技都係參考古代王國,前幾集都有暗示伊姆個滅島炮係博士參考古代兵器研發出嚟,冇博士既話政府根本冇能力整到呢啲高科技武器

如果政府係月球人打落嚟侵略地球既話,佢科技理應會勁過古代王國好多,而唔會打完之後成個地球文明倒退,仲要800年都複雜唔到古代王國啲科技
收皮la 垃圾🗑️
One piece = 成個世界其實本身係同一片陸地?
對,呢個猜測已經出現左都好多年

d 人都估尾田會唔會又想改結局

但而家個走向似係咁
one piece係成個世界係一片陸地
亦都係成個世界係一片海洋
羅傑引大家做海賊因為想預防以後海平面上升
願意出海的人, 最終就可以係新世界(一片海洋/one piece)之下繼續生存
空白一年
環保撚大戰
我覺得最鳩唔係堆世界反應
而係呀博士講極都講唔到讀者最關心重點

D係乜
空白的一百年發生過乜
伊姆係乜
世界政府係乜
路飛/龍/艾斯/羅傑同D關係係點

博士:其實我都唔係好知 但總之路飛係神仙轉世 係災boy 然後會全球暖化陷球產

你老母講左好似無講過咁
遲早嘅事
仍然係講完等如冇講全部都係舊野
如果係我講既古代王國有內鬼呢?
我既假切係現代當權者世界政府係兩個陣營既人聯手
古代王國叛徒=20王=5老星
月球人/外星人=伊姆+王之騎士團
當初既叛徒用某種方法將古代王國既科技(古代兵器)過左比月溝人改寫戰局
痴撚線,而家係世界大戰宣言
咁都有得屌鳩尾田拖
博士講到明人為災害,導致世界毀滅
而家全世界都有理由開戰
震撼世界嘅大事,尾田又超級左讀者想像了
佢自己都唔知得晒 所以唔講
你當呢個廣播真係講比one piece d平民知
真心想問 好多人話一篇一篇咁睇OP好好睇
而家佢每話都有啲「眾人反應」
到時成本單行本過半都係「眾人反應」
真係柒到無論喎
依家係環保團體同一班小市民既戰爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞