【TalkOP情報】海賊王1115話情報

400 回覆
26 Like 14 Dislike
其實所謂反應得細細格
仲要同步博士係講緊野
d人睇情報就當半集都係反應
蒙其·D·路飛 蒙其·D·卡普 蒙其·D·多拉格
哥爾·D·羅傑
波特卡斯·D·艾斯 波特卡斯·D·露珠
馬歇爾·D·汀奇
哈古瓦爾·D·薩烏羅
托拉法爾加·D·瓦特爾·羅
洛克斯·D·吉貝克

其實有機 依家出左7個姓 加joyboy 象主 機械人 就岩岩十個人
一人拎一兩樣

夾埋打E無
路飛要10個伙伴
應該仲有一個
Ace跟母親姓,
佢媽媽個姓係波特卡斯定波特卡斯·D?
薩波都好似係D?如果記錯就求正
唔一定,魚人公主係路飛果邊
路飛最少有一件古代兵器係手

聖母火唔係古代兵器,博士話佢自己都搞唔到,應該係弱版
真果個我估係雷神條線係月球

冥王當俾黑胡搶左都唔一定係俾世界政府。
桃之助有條線講自己唔可以死有重要任務,仲識同象溝通,讀到路飛海底傳音,
佢會唔會係啟動冥王必要條件?

依家講海平面升左200米,應該高過晒和之國原地平線,黑胡子如果想強行開國都未必攞到架船,我估開國係,和之國似個杯要用象來吸走晒D水先可以攞到冥王出來
和之國好似已經講過有兩個?
你記錯
回憶篇 3兄弟有兩個係D, 然後亂咁加個D俾薩波開玩笑
薇薇 都係D, 廿個國王其中一個都係D
即好似以前每篇完左嘅集數咁
我都覺得咁會好啲

唔會,會好悶
當然啦,一陣俾五老星中斷左大家擘大個口得個窿
就唔係而家呢段對白
你計錯 薇薇都係D一族
船長joyboy+8個D一族加埋象主同巨大機械人啱啱好11人
Mother flame 係動力嘅話,滅島個部嘢應該係古代兵器,博士能力預言升高一米水,就係因為知伊姆會試武器
諗諗下博士成功開發到古代兵器用到嘅能源,就係博士引致滅世
而家又爆比全世界知即將冚球鏟,果然同上集標題一樣,伊卡洛斯之翼,搞死自己仲搞埋全世界
啲電話蟲破壞極都仲有
我賭其實根本唔係個島到
如果電傳蟲Trigger左就自己開機
擺係全世界邊一度都得
佢係貴族 唔係D
咁就有趣啦 如果故事成立 姐係微微國家背叛左joyboy
反而咁講 如果唔係路飛食粒果實 其他人食又會唔會咁多野關連到呢 定係命運一定佢食 如果寫紅髮專登比佢食 雖然有啲夾硬黎 但感覺比命運成件事會更加make sense
今篇完咗,一定有大獲野發生同有重要野交代啦,都入戲玉
如果完結e篇時先交代一些相對平淡的反應,好難推進高潮
仲要一次過講幾十個單位嘅反應。
痴孖筋
所以伊母先會剪剩薇薇張相,因為薇薇個一族幫過佢
但目前未有 無親屬不相關 又同姓既d出現
如果有 咁世界一早都歸納到
當然尾田可作 劇情咁岩無人講到姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞