F-35全球售千架 為何中共殲-20乏人問津

298 回覆
115 Like 4 Dislike
聽住先
無人機其實好慢
一日AI F16 未得 一日取代唔到A10
英國海軍網站展示的F-35戰機兩側機翼下還有6個武器掛架。(英國海軍)

買嚟當敵機訓練
無人機都玩左十年 仲未取代到A10
仲有美軍無人機都唔平

真係打正面戰A10 好用同平好多

不過打游擊就FPV 好好多
清完啲防空 咪攞多啲彈藥去打囉
本來美軍想升級F15EX,可以減少依賴買太多F35A,但波音既廢令到F15EX做價比F35A仲高(9000萬對7790萬)出貨仲要比F35慢,波音真係唔死都無撚用
咁點解用f35唔用f15

f35唔用佢個隱藏雷達功能有乜嘢優秀過f15

f35用掛倉真係我聽過最搞笑嘅嘢
因為波音廢囉連F15EX都話唔好額外加油倉,以免影響機動力,而且出貨慢又貴

何況F35個RCS係-30,F15再強都唔可能去到負數,咁點解唔用F35
講起波音,返吹哨人殺撚曬未
殺晒又點,都無人敢買佢既機
唔係個個f35使用國都有f15嫁大哥 有啲得個幾十架f35咪加野上去囉 又唔係唔拆得
咁所以韓國咪要造KF-21,英日意咪要搞GCAP
F-35係先進,但個尷尬位係佢係多用途戰機
講得好聽d就係乜功能都做到,講得難聽d即係週身刀無張利
一早話左F35係周身刀無張行利
同埋F35係代替F16 F18為主
你content farm睇多左
剛剛出 F35本身冇機炮,唔知有乜用又重,之後又係比人笑,測試後可加回,但有幾多架有加......,超視距攻擊,支機炮唔知做乜,邊個機司同你近戰,射後不理安全又爽
F15重型機黎喎Ching 掛彈掛到13噸
兩個F110-132你估平咩 理論上推力夠佢超音速巡航
同埋雷達之類電子野睇齊F35

再講美軍體系大把F15機師 班友學幾個鐘就可以換新機
保養維修班友又用得返
你轉F35班友重新學過咩
F35 有怪獸模式,可外掛彈,必要時可以全重上彈,頭輪隱身打哂 D 雷達/ 防空,完全制空隱身就冇乜用,咪可以怪獸模式,炸炸炸.......但正常美軍應該唔會咁做,麻煩換來換去,炸炸炸....正常安排 F15 / F16 / F18 / B52,簡單方便快捷
我講既重點唔係戰鬥力既問題,係廠商既問題,你睇番訂單數,美軍自己都減訂,得番波蘭、印尼同以色列仲會買,但加埋都未過百,以色列買係因為之前戰損要補貨添,波音一年先出到20架,你架4.5代就算雷達同AI可以同F35睇齊又點,重型機又如何,賣到出去先係皇道,人地Lockheed愈賣愈平,愈賣愈快,你件波音已經畀美國條大水喉射住都搞到一鑊粥出黎,民用機又唔掂,軍用機又唔掂,我先話作佢廢
咪F35
F22係成本太高,又無人超越到先停產
簡單講,太撚勁,唔洗咁勁,整部平d f35出黎
F35同F22本身係預高低配
F35取代f16 邊係頂f22
首先重型機根本就無幾多國家養得起或者有需求 主要都係美軍同中東日韓班友先會買

而且F15EX係用黎取代美軍入面嘅F15C/D 依堆機40 50年機齡 再飛跌落黎都似
再講F15EX主要係比國民警衛隊用 係做阿拉斯加果邊嘅國土防空
你整架F35帶兩個副油箱去做鬼到咩

加上依部野都係卡塔爾之前訂嘅F15QA改少少出黎 根本唔係特登開發出黎諗住大賣
但同時f35都係取代f18 f15
殲20連量產自用都有問題
點可能出口???
同支共打 容乜易remote 熄佢大掣
波音不思進取啦,淨係靠F15同18,基本上已經無乜外國訂單,連美國本土都係去到2027年就完、之後美軍應該會用F16無人機配F35做未來作戰方向。
如果F35可以減價到7000萬左右,波音應該執得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞