F-35全球售千架 為何中共殲-20乏人問津

298 回覆
115 Like 4 Dislike
再講真啲USAF 一樣無權力退役A10
權力 係國會到

你攪錯曬
你講嘅係陸軍唔比A10退役喎ching 唔好偷換概念
由頭到尾陸軍都無資格出聲

Once the wings are replaced, the A-10 obtains an additional 2,500 flight hours before the next replacement is needed.

A10都係換一換機翼預你飛2500hr頂一頂 你同我講再繼續keep
人地F15 F16延壽全部有機身結構加強之類嘅項目

Bell就整緊V280武裝版
黑鷹飛得仲慢都掛到彈 你同我講V280唔得

Army 同 USAF 一路都嘈緊好多年
你做國會唔洗聽兩邊?
你仲未比source 証明“陸軍都無資格出聲”

A10 最強唔係掛彈,最強係挨打
V280 個結構邊可能挨打。。。。
你講緊係陸軍‘’唔比‘’ 上到國會陸軍都只可以比建議 無決策權
點樣‘’唔比‘’A10退役

黑鷹 阿柏奇是咪又挨打先對到地
陸軍咪向國會反應CAS需求
USAF 一樣無決策權, 一樣要國會批准退役
國會咪ban左USAF 唔比全部A10 退役

你叫地面用防空砲 射下 A10 同 V280 睇下邊個死先
黑鷹咪成日比人打落嚟。。。。

仲有測試後 F35 支砲 射得唔準, 仲要得180發 25mm
A10 有成1350發 30mm
可唔可以講下點解會咁大差距?
35唔係22後繼機?
乜殲20比外銷咩?
唔好以為有錢乜都買到先得架
打仗呀 你估買figure
咁你講緊係陸軍“唔比”’USAF退役A10喎
我有無話錯你先

阿帕奇就打伊拉克果陣係做低空突防打雷達陣地同防空陣地嘅

V280理論掛到5.4噸彈 裝哂地獄火同AGM65 都裝到幾十枝 個火力點都高過阿帕奇
而且飛得更快 航程去到3800KM

F35個JPO就話The Joint Strike Fighter is now deemed to be an effective weapon.
姐係你又覺得自己識得多過人地管理F35 project班友

https://www.twz.com/air/f-35as-beleaguered-25mm-cannon-is-finally-effective
好多大外宣吹到話會有「低配」版出口喎

講到架jerjer20勁過F35
35係lite版嚟
印象中,

美國有因為土耳其買俄國防空飛彈,而暫停向土交F-35
但美國有對第三國買中國軍火好大意見?無印象

泰國長期買中國軍火,無聽過美國有意見
我錯,陸軍無“唔比”

但我無講過阿帕奇有問題, 但你話黑鷹wor
你不如講下v280 有乜功能可以好似A10 咁食彈
https://www.bellflight.com/products/bell-v-280

https://www.defenseone.com/technology/2023/11/-10-and-f-35-competed-close-air-support-tests-years-ago-report-just-surfaced/391754/

仲有唔準班友自己講:
The report also noted that the newer gun hasn’t always managed to shoot straight. DOT&E told the Pentagon to “fix the F-35A gun, improve digital communication, video data link capability and interoperability with 4th generation aircraft, and develop training programs to further improve F-35A effectiveness in these missions.”

個報告講effective 唔代表無問題
我話黑鷹可以掛彈係有咩問題 黑鷹掛得v280唔掛得
地獄火就8公里射程 AGM65就16公里射程 JM9要走上前食彈
再講A10好難低空突防 旋翼機就容易做到低空突防

你po篇文就引用19年嘅F35 Test report
用19年report去質疑24年3月嘅report有問題
黑鷹 阿柏奇是咪又挨打先對到地
=> 你話黑鷹挨打,邊到有source?
=> 到v280 出左武裝版先再講

A10咪一樣可以掛彈
2x AIM-9 + 6x AGM-65

仲有A10做唔到 低空突防?!
A10 在1990年代已經有Low altitude Safety and Targeting Enhancement upgrade, 包括ground collision earning system and auto poilot
佢係設計就係近地用GAU-8 打出1150 rounds 30mm 直接打穿地面部隊裝甲

我條link係2023年11月
裏面講:
The classified report, completed in February 2022 by the Defense Department’s Office of Test and Evaluation, was recently released with heavy redactions to the Project On Government Oversight, which sued the Pentagon in federal court after its FOIA request for the report was denied.
我唔知你點睇

仲有F35妥善率已經唔夠70%
仲邊有空間去支持CAS
F16還可以試下
由頭到尾我都無講話黑鷹 阿柏奇要挨打喎 又屈我講
人地旋翼機都係飛高過D樹少少咁慢慢突防 A10點樣可以飛到咁低

你再睇埋下面先啦
The report describes the results of a close-air-support flyoff between the F-35A and the A-10C, which was mandated by Congress in the 2017 National Defense Authorization Act and carried out in 2019.

22年份Report係引用19年個Test黎寫
依家F35都去到Block 4 你走去話19年之前果款嘅機炮有問題

你都用到F35「妥善率」明顯係睇中文新聞睇撚壞左腦啦
美國國會係用Mission Capable Rate 任務執行率
美軍飛機MCR唔夠70%係好正常一件事 19年數據F15C就得67%MCR

再講MCR係睇前線基地後備零件有幾多 後備零件越多MCR越高
好似你4架F35 有3架同時壞引擎 前線基地得2副 有一架要等維修 咁MCR就會跌
所以非戰時MCR低係好正常 你條傻鳩睇埋大外宣當自己識好多
依家d機已經有得預測敵機嘅飛行軌跡 喺HUD度show埋出黎
而加瞄準… 要枝炮郁 變相又用多好多機身空間…
中国第一世界第二
NGAD啊
黑鷹你係 #254 講

V280 用黎運兵唔係用黎突防
個旋翼中幾發就bye bye
阿柏奇飛幾快 A10飛幾快 你查下先
如果直升機 夠快洗鬼有 FLRAA project
就唔會有V280

個A10 vs F35 report 就係最新漏出黎
美國咪因為呢個report 嘈緊
https://www.pogo.org/analysis/f-35-and-a-10-close-air-support-flyoff-report
POGO obtained Air Force training memorandums in early 2023, and they showed that there are no close air support or related mission training requirements for any F-35 pilots in 2023 or 2024.”
=> F35 點 取代A10

Ok MCR唔叫妥善率, 改用 任務執行率 (如果其他人明的話)
美軍飛機MCR 低已經比人嘈緊係一個大問題
F35低個50% 即係無左一半機用
戰時只會仲衰,你估美軍傻的嗎?
(你那裏來的自信戰時會更好)
GAO 屌緊美軍你又唔講
咪玩啦 啲電池咁重 可能飛一陣就冇電
仆街 你講嘢啲語氣同內容咁撚似廢中廢老嘅
屌你
美國啲轟炸機用咗五十幾年都仲用緊
f4 冇問題啦屌
Ching 我講嘅係“黑鷹 阿柏奇是咪又挨打先對到地”
你不如中文學好d先

人地Bell咪開發緊武裝版V280 我講過又貼過圖嫁喎
咁阿帕奇實戰突到防點解V280唔得啊
A10如果突防到點解沙漠風暴用阿帕奇唔用A10啊
你又識得多過落場打仗班軍佬

首先 F35 block 3F嘅software嘅先叫Full operational capability
飛控依家都未正式IOC 你點安排班機師練機炮啊ching

“妥善率"就得d濕鳩中文文妓先會咁寫嫁喎
人地軍方有MCR AI AA AO MTBF MTTR之類一大堆標準 你係講緊邊個指標啊

MCR成個指標係用黎計算後勤 其實同你作戰能力無關
有紅旗軍演果排F22都可以刷到8 9成MCR
如果戰時後勤都唔好過和平時期仲打咩仗啊

GAO年年都屌美軍嫁喎 國會報告基本上年年都係唱衰 你是咪第一次見
而且得出個結論咪比多d錢買備件放前線

你不如認認真真睇下英文版原文 學下d術語再黎同我討論
=> Ching 你回避左 黑鷹挨唔到打
成句你自己講

開發緊武裝版V280?
幾時出世? 幾時IOC?
唔好用啲未得的野嚟轉移視線
=> 現實就係F35 同 F16 取代唔到A10

“A10如果突防到點解沙漠風暴用阿帕奇唔用A10啊”
=> A10 就係係因沙漠風暴出名
然後你話“唔用”A10
=> 你查下“The Highway Of Death” 先講

“首先 F35 block 3F嘅software嘅先叫Full operational capability
飛控依家都未正式IOC 你點安排班機師練機炮啊ching

=> 咁現在用緊train緊的F35 係乜?
邊話要IOC先可以train

你點計都好,MCR就係計 用唔用唔到
Mission Capable (MC) Rate—The percentage of possessed aircraft that are mission capable (either fully mission capable or partially mission capable).

GAO理得你 缺零件好 缺技師好
出動唔到就係出動唔到
你覺得打仗時物流仲好啲 咁你咪繼續
唔通你打仗叫對手停一停比你整返好啲機先呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞