[客觀分析]陶傑:署名作者寫的還是「陳橋」,劉細良並沒有侵權!

380 回覆
56 Like 125 Dislike
呢個世界梗有一班人好在意一件事
一班人好唔在意一件事
更加在意人地在唔在意一件事既都有

問題就係當佢地自己想係一個高地角度唔理件事
比人撩兩撩咪又係碌左落山
馮同學唔洗兜咩世界大事更加值得關注喎
網絡世界版面無限
反正講左就講左
批鬥係有公權力既人批鬥無權平民
批評定批鬥分唔分到 ?
桑普話可以
乜文化大革命係出武警批鬥人咩
由上次張婉婷,到今次劉細良
陶傑真係無撚得救
佢本質上真係一個人渣
真心 ? 未聽過紅衛兵 ?
乜人你其實知唔知?好多係讀讀吓書比人捉去參加….你試吓唔批判呀笨,做人仔女同學生記得批大力啲添呀,習近平當年都比老母出賣,佢老豆同全家都比人鬥,最好就係公家人

大家邊有咁專重知識產權,香港音樂同電影其個死因就係盜版,今時今日一堆免費野你睇聽前一定確定無問題啦,有都係其他人問題,明嘅

我就好直白,一堆野咪就係華子華果啲睇人仆街最開心,所以謝庭鋒天怒人怨囉…要人仆街好易姐,個道德升到鬼咁高咪得…嘩,馮志智你覺得呢啲野唔值得講咁耐,你一定死仆街同流合污啦,最好有咁正義
陶傑覺得件事唔值得講,覺得只係八卦野,件事唔夠"高級"同富"深度",無評論空間,或者佢想講既已經有人講過,佢就唔講
陶十九不嬲冇撚料
不過平時抽啱水先引到班傻仔吹奏
https://www.youtube.com/watch?v=afaUlpPIs88
如何評價蕭生如何評價劉細良?
chinese提督做咩唔覆??

條友懦夫,咁撚搶口回一句都縮

你由個公屋vpn毒撚繼續喺烏克蘭討論區做提督自封為王啦
黃營四大天王其他嗰三個驚劉細良冧咗會對佢地黃屍課金界嘅利益有影響,所以必需要撐
同感,其實4大各有各問題

燒山遠古已經點班後生一人夾幾萬夾份做生意,結果錢落自己袋
亞燒的人力金幣同元宇宙都係cap水野
如果劉細良因為cap水冧咗第二個玩完的就係燒山

而陶傑扮高等華人日日抽香港人水, 無格仔都有投身當地政治
陶傑身為大台咩柒都無做, 計貢獻論都係會玩完
agree
陶傑出聲
一直用黎插佢既cap screen
連羅恩惠都攞返嚟用,
但係陶𠎀話係5月7號講
連登post係5月17日
羅恩惠post係5月20日
張cap圖時間上只見到today

陶傑聲明與cap圖:
https://www.facebook.com/share/p/HhJ4qHYfZkeDiMjR/?mibextid=WC7FNe

下年出張cap圖又當today講?
係咪都一樣?
老蕭睇返紀錄根本係老千
藍屍鬼走佬十死士徐少驊已跪
叫劉細良返嚟香港同個法官講囉
佢話無心力講,一日只係出到一條片想講下其他野
四大天王?邊四個?
冇辦法啦 陶傑都係流住中國人既血 就算拎左本bc 小農dna都係甩唔到架啦
才子最新聲明已fc左羅記者係支那小農
蕭若元、陶傑、沈旭暉、劉細良
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞