[客觀分析]陶傑:署名作者寫的還是「陳橋」,劉細良並沒有侵權!

380 回覆
56 Like 125 Dislike
你好衰
陶賤真係小農DNA到仆街
屌那媽,即係你去到邊攞到乜鳩護照,但去到尾你都是中國人
其實你有冇睇過個留言全文?甚至係之後其他留言或post?
可樂錢都同你計嘅人點會唔貪版權費?
唔妥佢就唔會簽名啦
套戲點會有得上做商業,你當拍 boyhood,19 自已on99唔識例,重衰多口,
唔知有咩好睇但知道一定會有blocked users

精神勝利法phd
簽名代表乜得當事人知,19講到承認喎,記得有個作者乜書都簽名,有 d 只簽特許出版社; 唔記得倪匡、金庸定菜生定黃占
咁係佢自己on 9
咁人地咪繼續屌佢公開發表既嘢囉
人地理得你私下叫床講過咩
仲有就係中僑個版權應該係加拿大,上書局偷人個排版係香港印,要捉拿跨區盜版,個成本好高,好似以前大陸成日出盜版書,就算告完賠完都係蝕水多
隻仆街19,CoCo抑鬱自殺就話要多注意抑鬱症嘅問題
之前(一直到而家)就係咁話個學生妹扮抑鬱搞到張大導乜乜柒柒
呢啲咁嘅人邊有人性架

仲未離港之前就成日響光明頂話不屑啲做KOL嗰班
好喇飛咗去佢祖家咪又係做KOL開patreon搵大錢

件鮑蛇就永遠只可以做19嘅下把,好耐之前都聽吓佢solo個channel,真係完全唔好聽
你知唔知乜叫公開發表?
而係有人cap d唔cap d咁流出
十頁淨係出三頁咁出
冇,我都冇跟才子
所以我咪講19個人意見,點可以作為理據
一係你就淨係為呢3頁defence
一係你就post埋你口中嗰7頁
唔係人地話之你10頁定100頁
晚節不保
陶傑 蕭若元 沈旭暉 劉細良
呢四條友真係一鋪過現哂形
是,仲話要獨立思考
我一開始就講過轉貼正衰仔
唔駛用呢d小學生激將法trap我
我係睇唔過眼成班人比人耍先出聲
你地要繼續信比人亂feed的錯料都冇辦法
係咪叫智商稅?
呢班冚家剷屈毛狗全部係偽黃經濟圈嘅打手

因為佢搵唔到你講五毛言論,但係你又講真話踢爆佢啲偶像呃錢,咁佢咪唯有玩人格謀殺show block user引導其他連登用戶以為你係五毛囉

呢啲屈毛大法五年前已經玩唔少
我諗而家既然流出三頁又令到曹生俾人誤會
適當嘅做法係你話俾曹生聽有呢件事
問佢同唔同意你貼埋其餘頁數出嚟 還佢清白
利申:花生友無你班信徒同hater咁上心
你呢個提議幾好
但我覺得佢應該唔會覆我留言
個group好多人,佢會間中覆成日留言的user
但我唔係留言得多果群user
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞