[客觀分析]陶傑:署名作者寫的還是「陳橋」,劉細良並沒有侵權!

380 回覆
56 Like 125 Dislike
條友屈無毛有曬前科,無端端作故仔開post話我日日屌鳩以色列,支持哈馬斯恐怖主義

我問佢攞證據,佢拖咗幾個留言最尾承認自己鳩噏屈鳩我

搵網軍控制流量一個純鳩噏嘅鋪都咁多正平

回應咗幾次先肯承認原來係鳩噏砌生豬肉

呢啲人肉酸

我都係食緊花生
我係幾驚訝除左一開始sandy lam三張screencap,冇人再cap+流出
其實幾難得
話人五毛收錢,分分鐘條友先係收錢嗰個
作為下靶,馮智將好過佢啦,扮下真心膠畀位19入幾好笑,鮑偉聰反正都係附和,有無佢分別唔大。
才子:寫左出處就唔算偷
鍾意就2024 仲講藍黃
唔鍾意又黃大台又黃細台
犀尻利
係仆街但無犯法,就算犯都唔係陳伯追得到,而係中僑

全部比人帶風向 同十九歲的我 嗰單都係好似

跟本無人有事實嘅全部 全部自己腦補 個個都知情人士咁

講到尾係商業行為 條仆賣唔會同你講人情啦
你憑咩一定要人做呢樣嗰樣去乎合你既標準?

劉細良 10蚊豬嘴(事實上0成本), 陳僑事件
黃世澤 收人錢買口罩之後屌人
蕭若元 加密貨幣, 元宇宙香港

呢堆係每個人唔同既標準?
依家係程翔 成個光譜既人都出來屌劉某人
我係一年前 就同你係某堆俄烏post係度嘈
不過都係果句 Time will tell

我係想用俄烏入面一件事
個變性人Sarah Ashton-Cirillo 捉左幾個假抗俄既友
(呢班友不斷出post, 要眾籌, 話自己係前線, 事實)
James Vasquez accused of being a fraud by Sarah Ashton Cirillo
https://www.newsweek.com/james-vasquez-ukraine-american-soldier-fraud-donations-1789755
```
唔知你點睇
又可以話咩各自努力
出封律師信的話,計過數之後值幾錢?
劉細良咁瀨皮出律師信有鬼用
吓?Ok,原來律師信出來都無用的,又學到嘢
人都走咗去加拿大點告
細良根本冇做錯
陳橋藍尸狗黎,呃藍尸錢岩岩好
認同請正評
你只係用一個已確定既結果去合理化你既誅心論.
問題係, 鬼, 唔係用誅心論去捉, 係用證據. 劉細良係咪仆街侵權?
請你用證據, 用論點去證明, 最後證明到係就係, 證明唔到就證明唔到.
誅心論並非可信既推論過程, 反而係一個傳播fake news既最佳論述.
That's why我話, you are so Chinese.
某D地方的法庭都會去到誅心論的境界,所以先可以好有感地判案,有感到好似真系睇到聽到甚至觸摸到,身歷其境
條友上網上到走火入魔,當自己真係提督

有佢講冇人講
好似真係無用,純粹嚇人唔理就有下一步行動
如果你用證據用論點,大家討論係無問題。
玩誅心論就麻煩收皮。
Well,都可能是,躺平算啦
陶傑呢條友根本已經完全無哂邏輯,同華記、李梓敬嗰啲差唔多水平
一日到黑小農DNA、英式理性思維,響到鳩用啲term
但自己就不停陰謀論,唔理客觀事實基於個人立場去搵水抽
中撚返哂佢嗰啲小農DNA, 零英式理性思維
可以講下客觀事實的話個版權人是邊個?另外佢點解唔告劉侵權盗版?

係呀係呀,學你哋偉大城寨咁講,交啲學生資料畀個林鄭月娥親信一定係唔係共產黨陰謀啦

支那種dna,做錯事死兜係都要護短,只問立場不問是非,食屎狗

你試下將城寨個名變成黃毓民,佢叫poly手鐲將自己個人資料交畀呢個林鄭親信會唔會畀人屌係共產黨鬼

你把冚家剷double standard就double standard啦

屌你老母熱狗搵淘寶貨戰鬥碗呃錢就講足幾年;劉細良豬嘴蓋,每個收平均四舊最尾全部自己落袋就啞撚曬

難聽啲講返寫熱狗衰極都係自己出錢喺淘寶買垃圾貨在抬高個價,你偶像直頭呃義工免費出貨出錢出力畀佢籌錢自肥

講衰格賤格熱狗點樣同劉細良爸爸鬥呀屌你老味

返你個烏克蘭圍爐區做提督啦柒頭皮繼續玩f16同f35啦傻閪
咁即係我出套金庸小說,只要注明作者係金庸就唔算侵權?
都講咗兩個禮拜嘅嘢又要返返去兩個禮拜前當冇聽過呢兩個禮拜嘅證據再問多次

我都費撚事答你

你自己上facebook消失的檔案睇完人哋最近一個禮拜嗰五六個post再出“客觀”問問題啦

乜撚嘢版權邊個持有人,點解告唔告,有冇告過,有冇出過聲,簽書會........

人哋全部攞曬證據出嚟啦,仲喺度問,答完你又要再問

人哋唔係片面支持㗎,全部當有出現過喺現場或者業界有credit嘅人都出曬嚟講嘢

你繼續聽陶傑同蕭若元坐喺直播室睇住劉細良份稿鳩噏啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞