[BUNNIES] NewJeans討論區(92) - How Sweet 5月24號推出 ! Bunnies回家吧 !

1001 回覆
13 Like 12 Dislike
日本近呢十幾廿年都開放咗好多
唔驚啦,bts就嚟服完兵役,到時直頭唔搞女團都無所謂
冇啦 公開反老細
房狗好似唔介意咁,有Big Hit Pledis兩大金牛撐住,可以俾佢玩呢啲幼稚嘢
無話唔係 ...只係好似d 離婚例子咁,個老豆一直淨係出錢,個老母一直照顧d 細路,d 細路梗係同老母親d ..

不過d 細路永遠都唔知,無佢老豆搵錢,出錢出力,佢地可以有最好既環境成長?

但個老母日日都同d 細路講話自己勞心勞力,棉乾碎濕湊大佢哋 ..從來唔講下佢老豆點用錢比佢想要既野 ...

錢唔係萬能,無錢就係萬萬不能 ..
佢估唔到閔隻癲狗反咬佢啫
可能唔識點轉
咁我又唔太認同,如果一開始房狗就已經打壓新牛佢哋,唔係閔老母出手,佢哋可能真係出唔到道。如果真係情緒勒索,唔會成員、成員父母同埋身邊嘅工作人員都出嚟幫口 ?

利申︰我睇到嘅嘢並非全面,亦都唔知係真定假,歡迎補充
講賺錢能力,以上年純利去計,Fim係新牛一半都無,Fim同新牛加埋係Seventeen 一半多啲,Seventeen 純利係服緊兵役BTS嘅一半都無
我用外人既角度睇,自己覺得,I 團同NJ 係中間有d 相類風格,不過唔同路線

I 團走可愛,活潑

NJ 走文青,格調

純生意角度,房狗只係想大包圍,整個market 食晒佢
相類?例如?
坦白講我自己亦都唔係信哂閔媽講嘅嘢,我覺得佢點有會有私心,佢話自己純粹係kakaotalk鳩噏其實我覺得有啲牽強 但係我亦都理解妹豬點解會支持閔媽,但係我由頭到尾都唔認同閔媽將新牛擺上枱嘅做法,利申我撐嘅只係newjeans 而唔係閔媽
依個係同教育有關, 佢哋仲有好多人認同儒教, 跟到足
我都見唔少 idol 覺得係應該要咁
依個係韓國文化我哋唔理解都好正常, 長輩平語依啲我覺得唔好太在意
總之五個妹豬就最無辜
Denq mode: 果然真的做了跟fifty fifty一樣的事情
其實請願書嘅內容係乜
係請願放過閔老母?
定係兩個人和解?
定係乜?
求情信?
屌有聲
非公開 但寫得立場都係幫閔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞