[BUNNIES] NewJeans討論區(92) - How Sweet 5月24號推出 ! Bunnies回家吧 !

1001 回覆
13 Like 12 Dislike
第4點係閔提出定係Hybe?
第4點真係搞笑
Hybe 講
有冇人知幾時判
肯定閪比啦
未知,但閔啲料唔係好得
HYBE的最新立場文中否認ILLIT抄襲New Jeans

關於ILLIT相似性爭議的主張犯了以片面看全面的錯誤。 在娛樂領域被認可為專家的閔代表卻以網絡帖子為依據主張ILLIT是剽竊,對此我們表示遺憾。

儘管如此,在回答貴方提出的問題之前,本公司對Belift Lab製作的所有內部文件進行了審查,確認了絕對沒有模仿New Jeans意圖的事實。 貴方的主張大部分都是以在網上提出相似性的意見為依據的。但僅僅通過在互聯網上提出問題並不能確定相似性。 如果按照這種觀點,關於New Jeans的《Cookie》歌詞爭議或Minji的刀削麵爭議的主張也有成為事實的可能。 雖然網絡上可以自由地交流很多事,但是我們認為閔代表比任何人都清楚這些事並不都是事實。

更加證明咗Cookie同刀削麵單嘢係hybe 搞出嚟
其實閔唔駛料,依家係hybe要有足夠證據證明閔有奪權
睇theqoo 好多野睇
為咗幫a貨團兜 拎返呢2單出嚟講
閪比仲夠膽死話保護NJ 我屌佢老母啦
仲要拎返以前啲嘢出嚟講
死臭閪比食撚屎啦
【theqoo】HYBE為LESSERAFIM搶NewJeans代言

HYBE品牌協同事業組在推進與New Jeans簽約的海外名牌和LESSERAFIM的新合約的過程中發生了利害衝突,暴露出向ADOR和品牌雙方以不同的謊言促進簽約的情況。

品牌協同事業組公平對待ADOR、Source Music各廠牌是理所當然的。 但品牌協同事業組對特定藝人進行了偏向的業務處理,直到查明這種情況後,才接受了ADOR的抗議,返還了3個月的代理手續費,結束了合約。

過程中,親自與品牌方見面、分辨是否屬實、追究是非等不必要的業務也本應完全由廠牌負責。

https://theqoo.net/square/3234355128
唔該hybe 仆街死,狗撚到
短短一個月由師姐妹變血海深仇
本身兩團都幾frd 依家搞到咁見到面都好尷尬
其實大家都一早知唔樂觀
仲會唔會私約睇戲
但係hybe由勝券在握打到好似狗咬狗骨咁
根本兩邊就打緊泥漿摔角
其實而家兩隊自己都好唔掂
俾人捉到私約,一隊會俾人話25一隊會俾人話做乜掛住玩唔練歌
我一直覺得Hybe係勝券在握, 房係打證據,閔係打感動
以為hybe有十足把握先搞大件事 唔係贏撚硬都唔會攞股價嚟較飛 點知又唔係
有證據就快撚啲攞啦 拍戲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞