[BUNNIES] NewJeans討論區(92) - How Sweet 5月24號推出 ! Bunnies回家吧 !

1001 回覆
13 Like 12 Dislike
已被波台佔領
咪屈
仲唱緊
玉係咪唔使訓
佢係安慰緊我嘅失落
失業廢青
你就廢青
佢依家退休都夠佢食一世拉
玉係咪諗住唱通宵
last songgood night pham
這是甚麼歌
你點知k pop界抽好撚多,好多都係表面風光
養埋我唔夠
本身都唔憂柴憂米啦
Light & Salt - 샴푸의 요정 (洗發水精靈)

以下係全歌曲
Niall Horan - too much to ask
Niall Horan - Slow Hands

Harry Styles - Satellite
Harry Styles - keep driving

5 seconds of summer - Youngblood
5 seconds of summer - want you back
5 seconds of summer - lie to me

𝗜𝗨 - 周五見面吧
Olivia Rodrigo - favorite crime
Dodie - intertwined
Dodie - Sick of Losing Soulmates
Ed Sheeran - Photograph
Ed Sheeran - Happier
Elvis Presley - Can’t Help Falling In Love
Lizzy McAlpine - Ceilings
The script - the man who can’t be moved

The Vamps - Risk It All
Paramore - the only exception
Keane - Somewhere Only We Know
Oasis - Let there be love
Tom Flecther - Something New
Adam Levine - Lost Stars
琴日真係好正 healing my heart
https://youtu.be/xpTXCmKPJwI?si=sutG2_1ha7gtCQtN

雖然係簡體字同有少少以女權角度去睇
但有啲嘢都值得我哋作為K-pop/呢件事嘅持份者去思考,閔媽同房狗所創造嘅女團分別係邊,大家各自嘅美感分別,同埋大家想展示乜嘢俾大家睇。

閔媽由一開始所訂立嘅從來都唔係偶像組合,而係個種青春期陪伴你左右嘅朋友,所以點解覺得同佢哋相處會無乜偶像與粉絲相處嘅感覺。

房狗建立嘅我覺得有一種油膩,刻意嘅感覺。
呢件事我形容曹操同歐陽修嘅關係,
曹操愛才係人都知,但同時佢都係「順我者昌,火逆我者亡。」
再加上係韓國呢個咁父權嘅社會,閔媽由唔肯埋堆個下開始已經知道自己會收皮。
楊修,歐陽修係幾百年後

抄牛啦
起身聽返玉live唱歌好C服
先講團員分別
新牛: 1個係幾年練習生, 3個海選出黎, 1個童星
假牛: 1個素人, 2個自己練習生, 2個外來練習生(一個係棄卒,另一個唔知,太細個)
團嘅概念分別
新牛: 打嘅係共嗚感, 青少年時期嘅回憶殺, 一旦爆發, 老中青垂直入坑
假牛: 打嘅係抄但又誤解左人地個概念, 以為後生可愛就搞掂

片主有部份都講得幾岩, 職場上唔埋堆係死罪, 幾叻都冇用, 能力一般嘅擦鞋仔永遠都係笑到最後果個.(除非間公司好唔掂好窮)
聽講wonhee 係被星探捉翻嚟 train 幾個就出道?
唔清楚, 係唔係center果個, 最唔掂就係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞