[BUNNIES] NewJeans討論區(92) - How Sweet 5月24號推出 ! Bunnies回家吧 !

1001 回覆
13 Like 12 Dislike
NJ練咗2年attention
I團最少個個得8個月
基本功差就繼續練唔洗咁快推出嚟
出到嚟差係抵鬧
所以都可以全部踢晒
呢套係房狗買返來比表弟睇,唔係自家系統出品,參與既人基本上都係hybe /big hit 既人

表弟此終都會比佢自家練習生出道 ..用返佢比閔帶走既團隊搞
應該唔係啦,當年都算叫做幾紅
係,都係大人既問題,不過潮流既野,過左就無,總好過練好晒都已經無人欣賞

我都係個句,房狗依家係生意佬,佢唔會再睇前期訓練咁重要 ...同香港精神一樣,最緊要搵快錢 ...跳得唔好,唱得唔好一於小理 ...

當然,反過來睇,韓國傳統d 練習生真係好撚慘,唔好彩既細細個開始苦練7~8年都未必有得出道,訓練3~5 年就最基本 ..

就算可以出道,都係爭落公司周身債,跑出來個d , 幾年先有收入 ...紅唔到個d ...直頭浪費青春10幾年 ..錢又搵唔到 ...

依家Hybe 搞速食文化,d 成員又可以快d 出道,早d 知結果 ...搞唔掂返去韻書都好 ..
有錢人咪鐘意呢啲奴隸思想囉
乜撚野買比表弟睇,你都on撚柒鳩鳩,一間公司就係咁多資源,要買比表弟睇開過間新子公司好過啦,係都要同一間公司搵多個女團出道大家玩爭資源?
仲要係le出道先,傻嘅都佢地個朵實俾人叫le師妹

屌你老母你自己弱智唔好當其他人都係弱智先得架
以依家紅既新女團標準係差好多 ....

專輯銷量去到解散前一年所有專「總銷量」加埋先100萬張 (當然都唔太差)...但依家d 紅既女團一張專初動都10萬起步

仲有剛巧尾幾年疫情,無咩商演,演員會 ..佢地又無其他搵錢路數 ...
舊一套想法,就係爭資源囉

無錢既自然講爭資源,有錢既,就係最重要短時間掉錢落去食盡market

邊個知韓流kpop 會幾時唔再全世界大流行呀 ...趁個Market依家唔止係南韓,而係全世界時,食得幾多得幾多 ..

點解房狗短短7~8 年可以屌打d 老字號?就係佢依家食正條水呀 ...

講真,你估JYP,YG,SM 無美國夢,無國際夢咩 ..... 最精彩例子係JYP 推Wonder Girls 去想實現美國夢 ... 但食唔正條水,走去開荒,吃力不討好 ..

大潮流,10年,會轉一轉 .... ..

10年前既今日 少時仲係大紅大紫 ...今日人氣連自家Aespa 都比唔上 ..

Twice 4~5 年前仲係呼風喚雨 ...依家又點?

BP 又點 ...夠7年期就各自搵真銀 ...叫做留返個名比YG

房狗條撚樣聰明到不得了 ...佢係有幾多就推幾多 ...你唔好用你套傳統思想去諗佢點打做王國 ...
全力屌爆死肥佬
Le 除左空降果兩件其他都係醬汁d練習生 。表弟響le出道後幾個月就離開左source music。買比表弟睇
拿 ...姣同嗲 係你用既字眼呀 ...唔係我呀

我係用青春,活力,可愛

同埋房狗條撚樣早幾年就睇準呢幾年潮流都係女團天下 ..

唔到你唔服 ...

佢都有其他公司推男團 ,不過成績真係同系幾隊女團差好多 ..

呢幾年,就算南韓國內音源,都係女團好過男團好多 ...
我指既表弟係蘇成鎮條撚樣 ....佢幾時有離開過Source Music ?
「當然都唔太差」 咁都要搞到解散?
呢樣好多人都想知點解
Buddy嚟講你算理性
老實講,我係好憎房狗同蘇狗 ...開頭NJ 同Le 既野一律唔想知,唔聽 , 後來發覺成員門都會唱NJ 既歌,同佢地有D 互動我先開始聽NJ ...

Le 我依家都唔主動按入去睇,唔按入去聽 ..

老實講,我幾憎房狗都好,呢單野我自己覺得閔媽比房狗更賤 ...同類事件,賤既程度比Fifity Fifty 事件既安聖日更賤 ...
咁好難唔擔心NJ之後會無啦啦俾HYBE搞喎
慢慢cut資源放落其他團 然後成績唔好就有藉口解散
我估佢地最後堅持企閔媽個邊,直頭唔係cut 資源,係無限期休團 ...直到完約
我無限期屌肥佬 屌到佢死為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞