[BUNNIES] NewJeans討論區(92) - How Sweet 5月24號推出 ! Bunnies回家吧 !

1001 回覆
13 Like 12 Dislike
變雪人
咁生活得係韓國呢個權力鬥爭咁勁嘅地方,
又咁啱佢哋老闆係一個小器、忌妒心咁重嘅人。
當然我好期待係有世巡或者事業再點上一層樓,
但從來idol都無得say,只係佢哋遇上一個反傳統嘅人,令到成件事變得平衡。

但無奈大人發生嘅事,就係會影響住小朋友。
現實
得罪講,成個亞洲地區都係垃圾嚟
同意
大家話驚比人雪到完約呢樣個樣
你估佢地無諗過咩
但係佢地都係選擇出聲
我只好撐
網民成日話仁B唔靚搞到佢信心低落
仲恐怖過日本
其實Hybe 早幾日應該已知成員們/家長會幫閔 ...所以Hybe 先咁高調話完左東京演員就休團1.5年 ..

追開韓流都知 ...真是雪1~2 年,就算將來能出來都肯定不是現在的高度 ...(就算當紅男偶像,演員服完兵役都差好遠了)
如果最後真是跟閔出走,那天價違約金你估她們不用承擔?

首先,呢幾年肯定白做 ...

第二,相信Hybe 一定走法律程序拖她們2~3年 ..到時一律封殺,不見得之後條演藝路易行 ..

第三,之後僅餘既收入都要還比閔來支付之前預付解約費 ...做閔無糧出的跟班吧 ...
坦白講,我都好唔鐘意房狗,不過呢單野閔媽比房狗更賤 ...一點職業道德同道義都沒有 ..每天只是道得同情感綁架,只是拿著成員門做自己護身符,完全無考慮過佢地既前途同將來 ..

如果一個真正鍚自己仔女既母親,會咁做嗎?
唔跟閔走,都係死路一條
一開始肥佬冇諗住佢哋出道先(肥佬想Le sserafim 做旗下第一隊女團),對NJ態度冷淡
到NJ大發先做A貨牛出嚟打壓佢哋
就算肥佬踢閔走,又唔見得肥佬會幫NJ爭取資源,甚至搶NJ嘅資源畀illit
感謝五個妹豬,永遠愛你哋
呢個係閔媽既講法 ...

首先,對於Hybe 來說 , 誰先出道跟雖多資源是錯的 ..當時Hybe 高價簽L 團成員回來,係人都知,那時這些成員之前已經是有一定人氣 ,一定要加速推出才能承接之前的人氣 ..

而當時NJ 成員只是素人 ...做生意角度暫緩一下都是經常發生 ... 只是閔小提大做 ..

後來NJ 成功出道,你估Hybe 真係無全力支援嗎? 難度所有成功都是靠閔個人之力?

其實我一直都講,房狗是生意人,有錢搵佢就會放資源落去,無錢搵/搵得小就byebye (你睇下Gfriend) ...除非你對NJ 搵錢能力有懷疑,否則你唔駛坦心房狗唔會重課落去
只可以話閔媽情勒手段對佢哋好有用
相比之下,肥佬對佢哋只係賺錢工具
連對佢哋做下公關(同佢哋合照,用自已座駕送貨等)都不屑去做,喺佢哋嚟講,梗係支持關心佢哋嘅閔媽啦。
我唔係每樣野認同閔
但呢隊係佢親手打造,幫間公司生完隻金蛋就想踢我走?就算點都要玉石俱焚啦

更何況佢打造呢隊個陣就係想有獨立自主既能力,佢信自己既品味,緊係覺得班女繼續跟自己係好選擇

調轉講,佢順住公司意思主動退出,班女留公司都唔見得有好好既將來同前途..

最可笑既係HYBE係防彈當兵呢段期間,咁大project搞三隊女團,上升期因為公司內鬥鬥到燒哂三隊
就算以家結果係點,呢三團都打左個折扣咁
股價又可以繼續跌
係 你連佢哋講到同長輩講平語係好大罪咁就知
房狗係唔係方丈都係關鍵
就算賺到錢,而家有兩隊親生女,其中一隊有九成似,會唔會同NJ提供相若資源,定係將NJ資源俾哂佢哋,然後叫NJ食西北風甚至放雪柜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞