Sony Xperia 討論區 (160) - 1VI 正式推出

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
我淨係一路video call一路撳電話先熱
其他情況冇熱過

有android 八達通喇

信用卡Google pay的

白色勁靚 利申用緊
想知1 vi個微距功能會唔會下放
定係硬件問題
sony mobile新廠係原來已經定左係廣東揭陽
邊四樣?
係我眼中xperia z之後就無乜點變過

不過z勁在後來所廠所有手機都幾乎跟哂佢個設計方向:雙面全玻璃夾鋁框
iphone係,***呢幾年都個樣都似埋
我覺得其他An機有咗Octopus應該會多咗人試三叔外嘅牌子
真係太遲啦 個市場已經唔再focus呢啲嘢
泰國嗰間唔要?
硬件黎
就算有任何相機軟件新功能都唔會下放比舊機
唔會影響, 龍頭始終都係得個幾間
無話要換位 只係其他人會試
螢幕 音訊 相機 遊戲?
應該轉生產其他野
只能輕微影響到香港個豆潤市場
咁樣會變咗又要同支企合資喎
咁好過輕微都無 正面啲~
早幾年Xperia 炒人,班designer走咗去***
所以呢幾年Samsung 旗艦同 xz premium 成個餅印一樣
樂見其成
開黎仲乜, 都就黎摺得
其實當見到用8g2 既 an 機後 都大部份好評
所以先有興趣想試
我一向都雙修 而家係fold4 加15pm
好多銀行apps password 向ios 唔會轉走除非真係樣都柒埋
我其實想用佢黎聽歌
因為其實iphone 聽歌d 聲可能聽慣左 覺得普普通通
見佢有3.5 藍芽都可以有aptx

唔知有無聽開歌既巴打講下呢1v 1iv 之類聽歌有無比三星好d?
其實三星d 聲我覺得幾好 但個UI 柒 同好憎d 歌名亂黎(聽開jpop)
唔係去左三星
係日本設計師幫sony設計左個樣式sony嫌棄生產成本高唔要賣左個設計比三星
我只會話SONY係好注重音樂 啲解碼真係買得好齊 出到晒咁制 得啲非主流無 但你話Headphones jack就唔好太大期望 聲底好似Walkman 但輸出力iPhone勁啲 但聲底我覺得SONY好啲 唯有用啲阻抗無咁高嘅耳機
1vi個3.5勁左原來係因為高通粒8gen3耳機解碼WCD9395勁左=AK4377a水平
三星推自己個解碼所以好多高通dlc都冇買到
你試咗?
d人試完話今代勁左原來係鳩通勁左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞