Sony Xperia 討論區 (160) - 1VI 正式推出

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
香港買日系機都同日本買價錢無乜分別
同埋你講個解鎖個樣野日本政府強制左唔可以有鎖,買機個陣已經可以解到
睇片佢Pixel 8a好快就過熱 教暗你個MON
過左期喇
今年1vi冇國行
要上台架
呢個其實都唔算係功能 佢只係整合咗 對佢都有好處㖭 唔使下下再分三個Apps係Play Store幫人更新
手機明明係展示自己廠技術嘅一個平台,sony呢啲影音龍頭明明可以搞得好好睇睇,偏偏衰響啲白痴部門山頭主義同啲唔用腦嘅營銷部門手上,日本公司就係日本公司,真係痴撚線
你覺得姐,sony已經當係新功能
之前sony相機舊機都冇新介面用
到時An15睇下點 我希望有啦 無咪出1VII再算
LG其實當年都幾創新
有前車之鑑 SONY唔想投資咁多搞創新野掛
我都用緊7P

想入10 VI純粹換副機
咁一定㗎啦 上年COO已經講 佢睇淡下年全球Smartphone市場 所有都會跌 咁佢自己Mobile點會泵水
大家對新機有咩評價
兩部都劏水魚,當人白癡

你係1V無必要換 甚至無乜升級感 其他人台機價$8299其實OK嘅... Fans嘅話
記得之前係要出機後唔知幾耐先解得
可能真係太耐無玩
先達唔會貴過日拍買咩?
依家部部機都講AI
如果sony真係買個AI翻黎又係加價
到時又係劏水魚
其實邊有人叫佢創新,換多啲次世代嘅新件落去,執翻靚個spec已經好睇好多,新CMOS又唔肯平俾啲新機用搞到得粒主鏡有新CMOS,剩係呢樣都屌到下世紀,如果同公司部份零件肯壓低少少個價就唔會出現天價垃圾spec,成皮野俾啲咁嘅貨真係當人傻
但8a先幾千蚊
Sony成皮一樣過熱
之前張圖十幾個function都唔提split window
原生split根本唔夠佢好
最戇鳩係將相機個UI照搬過手機
我都搵緊部平An機當server用,諗緊Pixel A系定其他
我1V未試過 你如果話萬皮 iPhone曝曬或者長錄片都會過熱
其他廠嘅創新咪AI
而家係閹走自己特點
而AI我都幾肯定佢無Google同三叔搞得咁好
我要入10 VI純粹係因為副機用兩張實體SIM

如果Pixel可以兩張實體我可能唔等$ONY考慮直接入8a算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞