Sony Xperia 討論區 (160) - 1VI 正式推出

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
想有幾快就有幾快換

部副機就嚟要跪低
今次Sony轉左19.5:9

巴打會唔會比多次機會Sony
我唔鍾意佢用曲邊 mon
大陸啲機個Mon真係好L曲
Mon貼太麻煩
佢呢個價錢好難會畀,我寧願買 X100 Ultra
拎老母做白老鼠 5iii 換10vi 之後再決定自己換唔換
都係平面mon好, 玻璃貼易搞
#140嗰個就係CMHK價錢
睇錯1 VI,自膠
台機可能有優惠
老母啱啱先換咗部榮耀
硬件咁廢點買得落手
全家換晒,咪變家族榮耀
總結下今日同Sony Marketing傾計既Q&A

Q 香港會唔會有紅色?
A 暫時唔會,但見大家今日都反映想要紅色咁會視乎銷量決定加唔加紅色比香港。

Q 好想要紫色,下代可唔可以加返?
A 會幫手反映比公司。

Q 我承認肉眼睇只要唔控埋去都唔會睇得出4K同FHD有好大分別,但如果我妥協咗熒幕降grade,點解你地唔可以妥協返售價比消費者?
A 成本係原因,而且售價其實唔係我地可以決定到,要跟返全球售價。不過如果售價係令你心動唔到既原因我地可以考慮之後送多啲贈品補償。
(我唔想要贈品呀,年年都耳機,我已經用緊你地耳機嫁啦比多個我都無用,折現啦
收到,之後同同事反映返贈品上會再比多啲選擇搵下其他你想要既野。

Q 我明白改19.5:5既原因,但當Sony向主流靠既時候其實Sony仲夠唔夠主流打呢? 我仲用緊Sony就係因為我既需求同主流唔同,而市場上滿足到又只有Sony,21:9、4k、唔打窿mon、耳機孔依啲野暫時得你地仲有。希望下一代可以見到有Sony特色既手機而唔係Sony牌子既手機。
A 明白既,公司都會睇返今代市場反應嚟緊再設計下一代產品。

Q 有無消息Pro-I 2係唔係出年會有?
A 我都唔知點解你會知
我先唔用

華為同榮耀個UI咁似iOS,我係用都買iPhone啦

芒又曲到飛起

狀態列又分左右兩邊左邊通知右邊捷徑,簡直係史上最on9嘅設計
係咪買唔切 moon

罪大真係將全部技能點數掃晒落相機果度
依方面真係好罪大風格
真係睇下會唔會有部pro ii先再算,部1VI真係唔係幾買得落手,最大問題都係個mon cut 得太勁,有乜理由連2k mon都有唔用走去用FHD 架,當人眼殘架咩
好有xz2/xz3既味道
向大眾靠攏但死忠唔買單之後又改返
咁我記錯
I 衰咩?我記得綠線出現之前依度話II係最好嘅1
售價唔係你地決定
即刻同總公司割,兜都唔兜
到時咪又因為冇位擺,走去閹長焦,變咗一部半殘廢機
視乎銷量決定加唔加紅色畀香港
唔使加都得啦
1衰開賣1星期即劈5舊
無3.5mm
咁既spec我諗我要$5999 先會 考慮
上年就預訂等256
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞