Sony Xperia 討論區 (160) - 1VI 正式推出

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
而家美國/英國/大陸都冇左sony手機賣
睇咗情sir 開箱條片,1 VI 嘅相機app 係有啲吸引點嘅:

1. 影相拍片合併返做一個 app

2. 主鏡 48MP 相

3. 4cm 微距 (但要手動對焦)

但係呢啲都係 software upgrade,理論上 1 V 有新版相機 app都做到九成

一係 Sony 菩薩心腸出 update
一係等人 extract 個 APK
而家Docomo仲係唔係新機出後三個月定半年先unlock得?
無玩日機好多年
反正而家root完乜app都唔俾用,用返日機都好
其實係好憎其他廠個異形mon先用sony,我之前果部就pixel 3,親生仔的確係好用
佢有心做出返正常機賣返正常價陣痛返幾年仲可以救下既,而家真係玩死自己
我1III轉咗Pixel 7
Google係垃圾硬件,軟件救全家
Pixel個相機係褲袋拎出嚟,禁兩下power掣,然後即影,都唔會矇
Sony講到自己幾勁都係要揸實對焦影
舊機唔會更新係常識
佢個app大改得舊機未必用到
即係佢可能畀啲有Android 15嘅機一齊改

希望我1V真係有 分成三個Apps 我一早都話佢麻鬼煩
由r8開始docomo版可以行到香港5g
所以我等緊r9rpo,點知今年又delay
美國都無咗咁癲
無乜幾多高消費能力市場剩啦喎
我就未試過見sony舊機會更新新功能
搞唔掂叫鴻海放返出嚟 唔好死霸爛霸 分幾十萬間公司交叉持股霸住晒
所以咪越做越縮
係個咁細嘅moon想人手動對焦
Sony自家軟件好可能要跟硬件條key先用到
unlock又會洗走條key
有APK都無用
白痴都知唔work 啦 仲要試
真,最憎異形moon
成間公司鴻海係66%股權
d人貪新鮮呀嘛
鴻海係冇介入sharp jp運作
SONY咁多業務 手機只係拿黎玩下
反正點都唔夠同行爭 依家叫做塊餅仲有得食咪做多幾年
5G太食電,無我都我所謂
不過咁講都吸引用返Sharp嘅
最煩係要搵日本人幫我買機同解鎖
1000黎講,其實去旅行拎黎睇地圖係夠用
大陸聽講關個指紋感應版權事
點解美國無咗?
大陸好似有喎 歐美地區就無辦法 一定係官網或者Amazon
外國samsung, google進取好多
舊機trade新機可以做到好平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞