Sony Xperia 討論區 (160) - 1VI 正式推出

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
5層下巴咁?
無volte真係搞唔掂
當年部部都係咁
當年改變左成個業界嘅產品,可惜依個年代好難再有
9成9無
5V出果陣相機app有upgrade 有人試過抄個APK出嚟裝比1V係開唔到
我今日都玩咗3個字先get到應該係手動拎大概focus再自己控制手機距離到啱啱好果點而唔係用focus就手機距離
直接拉到啱focus果點一放手就會走位
用過5i 1iii
兩部都整過指紋

真係好撚易壞
一體成型機身,前置雙喇叭,pixel binding sensor
真係時代眼淚,變咗紫cam 我都keep左部係櫃桶底

弱智到咁呀
出左實機去試玩再諗

唉都唔知點好

等紅色出
轉會3傻
轉會google?
當佢真係出新色部機既產品週期已經過咗一半
有幾多人肯買先

Z5P 1ii 都玩過呢招
有無ching想放xperia1V
幫你接左佢
點會夠中國機打,而家連sharp同google 都唔夠打
1 VI 有3+4年更新promise
但好似都唔係好夠
算係咁,如果要再多啲應該都要pixel先有
要懂得感恩 ASUS Zenfone 11 Ultra仲係得兩個版本
1ii 果隻新色好似係墨綠?
新出果陣無
但隻紅 大大聲同你講 台灣 日本有
最特別果兩個牌子罪大同 rog
都開始跟主流
綠色事少
同價8變12GB Ram果下揼春

1ii 12GB真係無敵
今年新機少有嘅好處應該係:
終於發怖後唔洗拖好耐就賣街(雖然係基本野
等PRO I 2 算數(希望有)
估唔到1ii用到出1vi

但又係on99 紫色無12G
我一向都屌sony sw/硬件廢 因為好多成本考慮 技術考慮

但顏色真係得sku考慮 明明唔係咩特別嘢
叫regional office forecast 做咪得囉
無紅色 真係弱鳩智 有撚病
無人care呢部垃圾幾時賣街啦

年年發布呢度都有人屌
但第一次見全面負皮到咁
spec又縮 價又無減
連加錢嘅headphones 都因wh變wf
仲要顏色無大紅

我懷疑銷量仲衰過iii/iv
咁sharp 色唔得pro所以唔入
罪大香港marketing 今次玩得太重口味
今次真係呢部野都衰得有啲跨張,冇樣野做得正確某程度上都真係幾勁
GSMArena嘅Xperia 1 VI review已出
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_1_vi-review-2699.php

Battery test:
Xperia 1 VI

Xperia 1 V

Xperia 5 V
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞