Sony Xperia 討論區 (160) - 1VI 正式推出

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
台機幫到你
sony:2倍無損很想要吧?買1vi喇
本身唔中意紫色都覺得Xperia 1隻紫勁靚
但無可否則嘅係sony連玩色獨家嘢
最後嘅城堡都比人抄走埋
真係唔知有咩賣點
我做通訊界 行機profile 對我來講有用嘅
個個人買既原因唔同,
我係要4k先用罪大,
唔好話無分别/分唔到/用唔着,
我就係鍾意4k芒出full hd content 都唔要full hd mon出full hd content
雖然都好多人鬧 但我發覺今次嘅討論度係高過上代

又真
上代出我都無入來吹水
兩個post 一個公海討論 一個Sony機主post爆咗雖然之前嗰個都用咗一半 但呢個都就爆 好明顯今次係多啲人傾
多左人討論何謂fhd/2k
同多左人屌柒sony
我都唔知好定唔好
因為都好難會出得咁衰,mon降spec一降降兩級,新cmos依舊得主鏡有,冇乜大改進cut spec仲要賣天價,連官方自己都諗唔到點sell,咁千奇百怪點會唔多人討論
正所謂有人討論係好過無 負面宣傳都係有宣傳 你無人理仲衰
醜聞都係新聞,好過提都無人提既

炎上商法?
多人提都易啲呃到啲演算法先
堂堂Sony都要白事堂紅事
我咁睇啦... 罪大工程師就係不屑啲所謂嘅1200p同1440p所以唔用

4K佢係因為貴啫 試吓同佢宜家塊MON成本一樣你睇佢仲話係咪話無分別 佢唔講得無budget先用FHD+
sell顯微鏡啦,我諗唔到其他勒
Wide (main): 52MP (48MP effective) Sony IMX 888 (1/1.35", 1.12µm), f/1.9, 24mm, OIS; 4K@120fps
Ultrawide: 12MP Sony IMX 563 (1/2.55", 1.4µm), f/2.2, 16mm, dual pixel PDAF; 4K@60fps
Telephoto: 12MP Sony IMX 650 (1/3.5", 1.0µm), f/2.0, 3.5x-7.1x, 85-170mm (F/2.3-3.5), PDAF, OIS; 4K@60fps
Front camera: 12MP Sony IMX 663 (1/2.9", 1.0µm), f/2.0, 20mm, fixed focus; 4K@60fps

到呢加我都好難理解自拍鏡仲大cmos過tele係咩玩法
個optical zoom真係咁好咩 咁值得要細cmos

個mon向主流靠儱 但反而相機唔係
都係果句 無垃圾商品 只有垃圾價錢
減完又唔減價 邊個同你埋單
以前都話相機唔夠人勁 但我4k mon
係要貴d

呢加um
你所有嘢同人抽都唔夠抽 點賣咁貴
所以咪話常人難以理解班工程師到底諗緊啲乜野,成件事都錯嘅
Sony expects to seed a Video Pro mode as an update sometime in the Fall, possibly along with the update to Android 15.

唔知講咩好
三星:7年
你話支鏡技術展示同cmos一樣 幫sony semi果邊賣廣告就話者

佢碌鏡又係同人買 有人買zoom鏡佢又唔會賺到多一蚊
我真係難以理解
幫手清1/3.5貨尾?
是咪換左人
上代班人仲識用wf xm5刷銷量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞