[先睇第一頁後發問]絲打係邊度買bra?#6

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
冇人討論?
推下先

有問bodibra 無人理

冇人討論?
推下先

Mm我都有試
但我覺得bodibra好啲🤔
Mm郁兩郁就移位
灌水唔係問題,反正又唔會聽完就當自己有咁大 最緊要保護到個胸啫
冇人討論?
推下先

Mm我都有試
Mm郁兩郁就移位
灌水唔係問題,反正又唔會聽完就當自己有咁大 最緊要保護到個胸啫

想討論下胸托
好似無人回咁
想問各位絲打你地買無帶bra size同平時size有冇唔同?有冇話要預大d細d?
見到第一頁有推薦qmomo 㩒入去無帶bra都有十幾二十款 有冇話要點揀先好
另外會唔會有d無帶bra唔錯嘅牌子又有實店可以試埋嘅鋪 唔該哂咁多位靚胸絲打
利申肥絲
想問各位絲打你地買無帶bra size同平時size有冇唔同?有冇話要預大d細d?
見到第一頁有推薦qmomo 㩒入去無帶bra都有十幾二十款 有冇話要點揀先好
另外會唔會有d無帶bra唔錯嘅牌子又有實店可以試埋嘅鋪 唔該哂咁多位靚胸絲打
利申肥絲

預大/細 每款設計都唔同,要睇返佢個建議尺寸表
不過大部分都唔會預大既,因為無帶bra有鬆都更易走位。同埋谷胸效果嗰啲。但又因為通常都厚pad 所以未必預細,要睇返佢建議尺寸/ 問客服/staff.

大圍無帶 實體店就...mm同pj可以去睇下
至於揀咩款 就睇你需要啦,各有各好。
露肩露肚既衫 冇理由揀中長背心款
唔露肚但好透既衫 我自己就揀中長背心款
我自己就跟挑返要打底既範圍黎揀款

結婚/禮服揀返馬甲款會好啲,成個線條靚啲,一生人一兩次咁 唔慳得

而牌子就 要自己試下fit唔fit啦
大胸就要留意埋承托力問題,普通可拆帶bra就未必夠
雖然承托力有限,點都唔可以日日帶
利申肥絲

預大/細 每款設計都唔同,要睇返佢個建議尺寸表
不過大部分都唔會預大既,因為無帶bra有鬆都更易走位。同埋谷胸效果嗰啲。但又因為通常都厚pad 所以未必預細,要睇返佢建議尺寸/ 問客服/staff.

大圍無帶 實體店就...mm同pj可以去睇下

pj嘅話試過唔多啱size
thx絲打

冇人討論?
推下先

Mm我都有試
Mm郁兩郁就移位

其實我都唔在意矯型,加上有跳開舞
只係覺得bodi保護同托得好,同有65🙈
我試左好多牌子,都C同D之間浮游
有時C壓胸,但有時D又唔集中,勁難揀
冇人討論?
推下先

Mm我都有試
Mm郁兩郁就移位

其實我都唔在意矯型,加上有跳開舞
只係覺得bodi保護同托得好,同有65🙈
我試左好多牌子,都C同D之間浮游
有時C壓胸,但有時D又唔集中,勁難揀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞