[先睇第一頁後發問]絲打係邊度買bra?#6

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
上個月買左satami 80E 軟杯
唔知係咪我外擴既關係定佢唔夠集中,著完都係得少少溝
成日大動作郁一郁啲副乳就跑出黎好煩

但啲款同色都ok,之前去wacoal啲款勁老

試下拉高少少黎著
satami 賣點係矯型,所以大部分款都包得比較高
但絲打著既時候都見到啲副乳
我猜測 可能係絲打著得唔夠高

至於溝,唔係判斷件bra啱唔啱自己既主要準則
著完個bra,有弧度
由00變到oo
會更好睇
我本身都係大細胸 早幾日買左pj 嘅 workbra 但我發現70A同70B 我大個邊胸都一樣fit 冇話壓胸or離罩 但細個邊兩個cup都會有少少離罩 70A係可能烏得好低先會 而70B係一唔挺直就會有少少 咁我應該着咩size
我本身都係大細胸 早幾日買左pj 嘅 workbra 但我發現70A同70B 我大個邊胸都一樣fit 冇話壓胸or離罩 但細個邊兩個cup都會有少少離罩 70A係可能烏得好低先會 而70B係一唔挺直就會有少少 咁我應該着咩size

點會一樣fit㗎

點會一樣fit㗎

但我大個邊又真係冇壓胸or離罩 所以先唔知問題係邊

點會一樣fit㗎

size要自己度
不過workbra個size 有絲打包膠提過有偏大偏細
同埋睇個size啱唔啱 唔一定係烏低身有冇離罩
可以郁下個身eg舉高手/ 坐低
有時撥胸/ 拉高個bra 都會影響

[quote]

[quote]

但我覺得跟佢咁企法先駝背
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞