[先睇第一頁後發問]絲打係邊度買bra?#6

1001 回覆
39 Like 4 Dislike

30C-F, 32B-F, 34A-E, 36A-DD, 38B-D 官網寫
姐係我諗去到亞洲G,睇落似英碼

用後感:
胸型:圓錐
款式:Lace
背景:我係好耐之前買,個陣連門市都未以number去分size的,我個時見到佢有出28圍,所以我就係網上訂左,個陣都係300幾一個(而家無左28圍,應該係無人買所以唔再入?)
穿著感受:底圍偏緊無彈性,鋼圈硬,杯扁平,著上身扣到最出都覺得個bra好銀住,個shape唔fit我胸型,佢將我個胸狠狠地拍平了 我覺得會岩圓盤胸著多d

我覺得你要自己去試如果你圓盤胸,有friend覺得braologie好好著,但絕對唔係我杯茶,唔係圓盤我覺得你fit既機會就唔會好大

就好似呢個po好多人話mm好著,我就一點也不覺得一樣

mm都係圓盤
我都係圓錐 目前覺得satami wacial rm最fit

30C-F, 32B-F, 34A-E, 36A-DD, 38B-D 官網寫

用後感:
背景:我係好耐之前買,個陣連門市都未以number去分size的,我個時見到佢有出28圍,所以我就係網上訂左,個陣都係300幾一個(而家無左28圍,應該係無人買所以唔再入?)
穿著感受:底圍偏緊無彈性,鋼圈硬,杯扁平,著上身扣到最出都覺得個bra好銀住,個shape唔fit我胸型,佢將我個胸狠狠地拍平了 我覺得會岩圓盤胸著多d

我覺得你要自己去試如果你圓盤胸,有friend覺得braologie好好著,但絕對唔係我杯茶,唔係圓盤我覺得你fit既機會就唔會好大

mm都係圓盤
我都係圓錐 目前覺得satami wacial rm最fit

我覺得係架,個cup相比起wacoal salute個類日本bra係扁好多,圓盤半球應該好鐘意,我著上身係覺得杯深唔夠壓扁左對波但上半部又full得唔靚,覺得無肉托上去
圓錐岩wacoal satami->yes,我親身試著感受同兔絲俾既意見都係咁認為,因為個罩係圓得黎偏尖

用後感:

mm都係圓盤

我覺得係架,個cup相比起wacoal salute個類日本bra係扁好多,圓盤半球應該好鐘意,我著上身係覺得杯深唔夠壓扁左對波但上半部又full得唔靚,覺得無肉托上去
圓錐岩wacoal satami->yes,我親身試著感受同兔絲俾既意見都係咁認為,因為個罩係圓得黎偏尖

當年都係睇到好多絲打推薦去tst買mm
可能我胸細 所以個底好厚 我覺得好push
果陣唔太識胸型呢啲野 但著咗一日覺得痛就冇著了
但隻料真係幾滑好舒服
利申果陣mm買70c 圓錐型 上胸冇肉 成日被笑胸細
satami係好著 但啲款唔太鍾意 特別條un
rm啲料真係超靚 款又啱心水
wacoal間中著 不過我有朋友係佢超級fans
依家夏天rm wacoal 冬天satami
成日被朋友推薦68啲bra
同佢講 網上話好多人唔好著 佢又堅持好好
(如果我話唔好著 佢一定唔會聽 )
成日話我著嘅wacoal好c9
同埋rm satami啲帶好粗好多bra扣 話好醜樣 同埋係push up先會咁
平時貪平貪方便次次都去68買 咩胸型乜乜乜都唔知
有次就去wacoal買 啲staff會入埋黎睇
無知既我想問下去rm mm個啲係咪通常都會有staff幫自己揀個最適合自己既bra?
同埋rm satami啲帶好粗好多bra扣 話好醜樣 同埋係push up先會咁

咁唔好同佢地理論68好無著啦,帶佢地試下peach john days系列啦,d墊可拆架,好過佢地長期著海綿厚杯壓到個胸d肉散曬,我諗佢地會鐘意著出黎個效果,就算無插到墊都推到集中,同佢地著厚68有假狗線不一樣
同埋叫佢地睇下呢個帖,學下度胸,買返岩size,佢地買68一定係亂黎連自己真正咩size都唔知

咁唔好同佢地理論68好無著啦,帶佢地試下peach john days系列啦,d墊可拆架,好過佢地長期著海綿厚杯壓到個胸d肉散曬,我諗佢地會鐘意著出黎個效果,就算無插到墊都推到集中,同佢地著厚68有假狗線不一樣
同埋叫佢地睇下呢個帖,學下度胸,買返岩size,佢地買68一定係亂黎連自己真正咩size都唔知

遲啲帶佢睇吓
成日嫌三嫌四
度胸佢應該b左右 唔太記得 之前有叫過佢度
lm
想問買外國bra
用邊個網好 定係eBay
都不外乎ebay amazon 同樂天咖啦
不過好似話ebay 啲賣家質素參差啲

講漏左
之前見到有絲打分享買外國(Freya 嗰類)26 28 圍
仲要運到去香港既網 但我未搵返
繼續爬文先

不過樂天narue都好

應該係figleaves? 宜家做緊mid season sales 好抵買
想問買外國bra

講漏左
繼續爬文先

不過樂天narue都好

應該係figleaves? 宜家做緊mid season sales 好抵買

啱啱睇完真係好抵 但我既size 冇低雞心
想問買外國bra

講漏左
繼續爬文先

不過樂天narue都好

啱啱睇完真係好抵 但我既size 冇低雞心

仲有得揀既時候,緊係著亞洲牌子bra好d,低雞心集中,個wire又唔會過闊
外國bra好多個wire都好不友善,硬過鑽石,銀到個雞心位呢...要墊化妝棉先著得

打側睇似水滴
正面又似圓盤
我唔識睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞