大馬youtuber:台灣旅行真的沒有我想象中的好

619 回覆
939 Like 217 Dislike
50港紙一餐你係香港食到啲咩
台灣number1唔係韓國人講嚟刺激中國人嘅咩
台灣人有咁樣讚自己咩
台灣早餐 黎黎去去咪蛋餅 豆漿 個d 19野
日本宵夜外賣 一樣大撚把野食,你開個uber eat 食撚死你
你餐餐食牛肉麵食2-300 蚊

上次係西門町食咗間牛肉麵 100 台幣
仲幾好食
台灣之前有啲硬膠綜藝介紹台灣嘢,成日咁講
sorry我離港撚香港?我攬炒派越垃圾越開心

反而見到你d言論好有移民台灣既杜生feel
台灣麵包其實唔差但同日本都有段距離
日本啲麵包日日食都得種類超多 好撚屈機
竟然有人覺得台灣食好過日本
唔計日本菜,日本淨係米芝蓮西餐 都有排你食,仲要平過香港好多。台灣先無野好食,日本菜唔夠日本黎,西餐九成垃圾,係打邊爐平過香港 但質素唔會好過香港好多
咁你有冇問個server 想做侍應定想做經理呀 屌你老母

你係咪係香港會投訴啲人番工唔笑,收銀會坐低果啲撚樣
去台灣真係寧願北上
咁佢覺得台灣野食冇咁好都正常嘅,
大馬d野真係幾好味下,
相比之下台灣野係冇咁好
你講緊數學嗰個?
佢自己又唔撚知有M1 M2
又唔撚知自己啲卷有幾撚簡單
cover得多so what?
佢淨係識講升大學sci engine會辛苦
佢地既課程就係迫文科人讀vector
會考放水俾班冇料既理科人去讀理科
我又唔信dse拎到5以上既人入到U先學vector有幾難

利申:樓豬on lun9事實就係大把人去台灣玩
Ching夠膽喺連登講台灣食嘢>日本
肯定引到大把人出嚟
你梗係冇食日本d意大利菜、印度菜等
真係好出色下
台灣人爭住去食台灣都一街所謂特色日式嘢
你梗係冇食台灣d意大利菜、印度菜等
真係好出色下
台灣人笑DSE
你知唔知台灣係呢幾年考試先俾用計數機?
人地歐美講緊教育如何面對Chatgpt,
香港不思進取都叫係電腦時代,
台灣教育先岩岩進入計數機年代,
剩係背英生字背文言文咩批判思考都無,
人地已有電器你仲鑽木取火緊係難啦
虱目魚湯?牛肉湯?就算台灣西式早餐花款都比香港多?同埋我覺得重點係每個街口都總會有間早餐店喺度?但喺日本每個街口都只會有松屋

至於宵夜,我自己去旅行唔會用外賣app,我習慣咗夜晚出去行吓街,順便再買宵夜,對於你講話日本用Ubereat 好多選擇,我評價唔到
咪就係個youtuber講嘅問題囉, 抄日本但抄得一半, 搞到好多安全隱患出咗黎
個youtuber仲講d 服務員又唔知係咪被逼抄日本個種服務態度, 好似被逼講野好客氣咁, 真係笑撚死我
台北食野係好食喎 比得起錢嘅話
你對比過就知邊度出色啲架啦,
不過是但啦,最好你地唔好去食,
費事拗,你哋啱,我錯
口味好個人既

我就覺得其實台灣嘅同日本嘢都好食,不過台灣嘅飲食文化比較啱我
其實都係大概一半香港價左右姐
9upber
旅行係主觀的野,完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞