大馬youtuber:台灣旅行真的沒有我想象中的好

619 回覆
939 Like 217 Dislike
個YouTuber 是咪俾台灣人屌到反皮

利申 認同台灣垃圾級

作為旅客 無野好食 市內無條正正經經的路行
你同台灣呢啲比西餐你同香港比囉
不過到時你又會話香港貴(雖然係事實,不過日本都係平滙率)
原來依段係瑞士佬
冇 出左片反擊
佢地嘅口味先係標準,你唔同意代表你食開屎唔撚識食
香港人工高過台灣成倍,嘢食貴過台灣都正常
你上面有條友話台灣出色d阿
日本西餐同香港比差啲 皇后飯店級數都好過佢哋
但係同中國/台灣/東南亞比算高質
是但google

香港2021 年涉及行人的交通意外傷亡人數有2 815 人,當中行人死亡人數為55 人。
台灣109年死亡人數:本年死亡人數246 人。

香港800萬>55人,台灣2千300萬>246人
但人地台灣行人過馬路要同車同時分享,香港本身設計就係安全好多,個比例差咁少

不過其實駕駛態度根本無得量化,只係依個數據可以廢左你一直拎黎作為主要論點既[行人地獄]
台灣最好睇都係風化案
啲案情誇張過AV
台灣味道差啲,不過你唔去台北,南邊食好平喎,實平過日本先。
重點係一個香港人要去台灣定日本食西餐好食啲,玩咩
講緊 同台灣比
你可以同時讚賞騎樓同埋批評行人路權,已經證明你好表面
去台北緊係食日本野
我拎香港同台灣比較,你就拎美國出黎,完全同香港無關

我話 非洲對比泰國物價仲平,你就拎篇香港新聞話泰國價廉物美
台灣食外國貨同香港同價
淨係去過吉隆坡,食嘢物價勁貴
啲包頭好無禮貌
幾搞笑
姐係只要做足晒
死亡率幾高都冇所謂?

而唔係因為做唔足所以死亡率先咁高?
就咁睇你個數據 計返比例 台灣多差唔多1倍

大約計
55*3 =165 台灣246

你量化左之後 都係台灣勁
但走出來講香港重差?

姐係點 你點都蠃?
我去日本 晚餐一定安排好哂,好少會食宵夜 係上次去 臨訓玩電話撳下 見到 , 連吉次牛舌 都叫到ubereat
邊撚到拎美國來比較

依到係講緊 美國佬點評價台灣交通

人地用既數據係 每十萬人交通死亡數字

香港1.5 台灣12.x

邊到有比到美國數字出來?

我最多比埋英國2.4你
多謝拎數據出嚟支持香港交通安全
我都唔明佢比依個數據出來咩

計返比例 台灣約多3倍人口

香港數字*3 都係165
但佢台灣 246

係想表達咩
台灣旅行真的沒有我想象中的不好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞