大馬youtuber:台灣旅行真的沒有我想象中的好

619 回覆
939 Like 217 Dislike
https://youtu.be/H8WWIfCeWI0?si=EJrv9ToCKgmpYOUu

另外睇左片未?

你同我講台灣 車讓人?
佢意思香港既馬路設施安全過台灣咁多

但係香港既死亡比例同台灣死亡比例 差距好少

好想叫佢黎台灣住返一年, 睇下唔理右轉車 佢會唔會俾車撞
佢想表達
香港50步笑100步
香港嘅車更惡

但惡到咁個死亡率拍馬都跟唔上台灣
香港司機惡過台灣唔讓人,但又撞唔死人咁。
再拎個數據出嚟論證下自己個腦點轉彎
計完台灣多成67%

但就答案係香港差d 我都笑左
有一排我隻腳發炎
之後好返
其實已經好返,但正正常常都要就住就住行
跟住去咗台灣旅行
行路無行人路搞到係咁避
又凹凹凸凸,最後去咗兩日又腳痛
同埋好多早餐店 質素 好垃圾,衰過香港茶記,煎隻蛋都可以老到仆街 d蒸包 可以蒸到個包濕晒 一pat野咁 cls 純粹係為左飽肚,唔係享受食物,一定唔可以是但入一間 伏至癲,哂quota
只可以講話食方面唔啱我旅行習慣
泰國起碼係車讓人
假設唔計香港,台灣日本都唔同體驗
日本根本只會食日本菜
台灣就東南亞,食性價比。你去食夜市食street food 兩三百台飽到你想食不過而家台北完全唔抵玩,貴到喊0價值,南邊還好

西餐黎講兩邊都係又貴又唔好食不過講價錢最少台灣都平啲先。
台灣行人路9成都打斜for26上斜
行人一係就落馬路
一係就斜撚住個人咁行,仲要玩障礙賽咁避開拍上行人路嘅車
我唔會話無嘢好玩
不過去一次已經玩夠
而家台北唔平啦,七 八折左右啦
早餐除咗蛋餅之外......其他都好普通甚至垃圾
其實簷篷底係行人路嚟嘅
不過比人泊晒車同檔
最後條“行人路”闊得返20cm左右
有時仲要泊到盡完全無位

行上咗去兩步又要落返去
之後又上返去
行到腳都跛
台灣仲衰撚過越南
越南頭兩日去見到好似好混亂好難過
但過多幾日都搵到個規律
已經識過馬路無難度
Exactly 係咁
行撚到躁,同時都明白點解佢地落街買支水都要騎26
根本成個環境就係冇26=冇腳
個封面柒到嘔
兩邊一齊收皮啦
我覺得就連質素都係爭少少

特別係三文治同埋飯團
佢似比台灣車撞過 撞到個腦 之後有斯德哥爾摩症候群
香港7仔依家都有飯團呀
不過未食過

日本就成日食 好好食
衰啲講句香港是但一間呃錢cafe西餐都贏台日

日本西餐比東南亞可能叫好啲,不過東南亞平好多又點計?
你講啫
啲日本人都唔明你哋成鳩日嚟做乜
有錢嚟香港個旅行體驗其實都唔差
不過如果講性價比嘅話應該台灣吸引啲
不過班台狗玻璃心就真
人哋理性分析講兩句就叫人躝
香港唔係不嬲都有?但係好難食

三文治嚟講,真係得青瓜沙律醬雞肉好食(唔記得叫咩名)
細個十幾廿歲頭嗰時就會覺得台灣嘢食正嘅
去夜市食啲煎炸嘢係幾爽

但人大咗一嚟真係唔想食咁多油嘢
二嚟真係啲好普通好下欄嘅嘢嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞