大馬youtuber:台灣旅行真的沒有我想象中的好

619 回覆
939 Like 217 Dislike
香港7仔飯團畀狗食架
台灣入大學前都係得MC
武肺無人嗰期尖沙咀都正㗎
好懷念
Ching知唔知咩叫“率”
好撚正 雖然比全盛少左燈(但都係好多燈)

但多左份寧靜 坐個位又少人行來行去
依個三文治出奇地好食
樓下ok而家連飯糰都唔賣
d叮叮飯10年都無轉過口味 好撚慘
煎餅
冷氣機滴水應該易避過台灣啲台狗渣車撞鳩你掛
同埋一個有性命危險 另一個冇

台狗收皮啦
早餐嚟講唔出奇
去台灣 = 預約比車撞
你老母最撚鍾意食日本仔屙個啲屎
你全家死清光 去日本祝你全家客死異鄉
其實成單野就好似d人去完日本d所謂景點, 中完伏出post咁, 連登成日都有post數日本最伏景點㗎啦, 其實完全唔係d咩事, 不過有班台仔就唔鍾意人地踩佢地, 即刻就臭蟲論
你係咪傻撚咗呀🤣🤣🤣
你老母去日本比日本仔捉去拍水地獄
之後比日本仔碎屍掟去東京灣餵魚
「第一身視角」 睇下法國人一家大細來香港旅遊 體驗有幾差!
https://lih.kg/3666575

我直頭支持旅客屌鳩香港

事實既野唔怕講 香港Dc狗 小巴狗係抵撚死
一向痴撚線
行行下行人路突然有架電單車剷上嚟
轉彎又唔使睇燈

出個街好似睇下好唔好彩咁
希望你唔去日本都撞車死 老豆老母百病纏身死唔去
香港d waiter郁d黑臉, DC9拒載兜路 簡直痴線tin啦
完全贊同d遊客投訴啊, 呢樣咪我地同台仔嘅分別
極端啲講
香港人去台灣比車撞 係抵撚死
同一條女去印度比印度狗輪姦一樣
的確係 佢地覺得香港人「心機重」

同台灣人做朋友係唔錯,香港人同台灣人最大唔同係

香港人出到現實社會比較「世界仔」,見人講人話

相反台灣人偏向處事對人唔對事,係講感情唔講道理。

唔鐘意你講乜道理都無用,

所以你見台灣好多情況都係人治多過法治

同台灣人相處起初會覺得佢哋好撚麻煩小家玻璃心,但係熟絡左其實普遍台灣人都係比較單純善良。

正正香港同台灣人性格都幾極端,所以好多台灣人心入面係好唔鐘意香港人。
嘢食都重叫平,但啲酒店貴到唔合理,憑乜呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞