[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#24

215 回覆
3 Like 1 Dislike
幼軟髮,一落造型就好笠,痴埋一舊咁
係要轉護髮?轉造型產品?
佢有支好窄身 型號要 後日先比到你睇 但你可以到官網睇睇

個板最窄果個
用緊d 咩 洗護同埋造型產品 想做到咩效果
因為 我唔知邊款係臭,因為而家呢個問題係氣味
而且你覺得幾好用 但你又唔覺有問題

我怕推介完都係 咁所以先話介紹唔到

不過你可以追下d 大牌留意下

drjunior
milbon 果d
本身頭髮粗硬
見韓仔用軟髮膏特登搽兩邊壓平
有冇推介?
平時已經向下吹都飛出黎
salon 就直接溝 自己溝好d

如果市面 要 我見好多韓國賣美妝既鋪頭 都有壓貼賣
係咪窄啲會好用啲,容易啲整到造型?
係 男仔黎講一定係

依種頭應該用咩去造形?
請問手上有bioprogramming 直髮夾既你地,可否幫手睇睇,無拔走插頭而關機既情況下,開關制附近會唔會keep 住微暖?
wax 可以 不過睇髮質
4d 表示 直夾 佢連隻殼都有d 熱 平時

後尾棄就係因為呢個原因
你講緊使用時機身熱?(不過7D 開始好似有改善,因為夾頭開端多左一忽無熱板既,應該係方便可以用雙手輔助)
不過我講緊既係直髮夾無用,關機狀態下開關制微暖,好驚係部機有問題,要維修好麻煩

但bio 真係無咁傷頭髮,我用左兩次咋已經好有驚喜
你推薦邊個型號比較好又適合男仔用?
試過好多唔同牌子嘅髮油,但搽完條頸都係痕痕哋(本身皮膚好敏感)
有冇啲水狀/乳狀嘅product代替到髮油,吹頭前果陣搽?
bio 真係好用架 貴買平用 的確維修好麻煩

我又無微暖既問題 所以唔知道
可能要問返官方
窄果款
ats 抗熱

或者又咁講
最近 頸根位其實唔搽都無咩問題

1.,果d 位硬淨d

2. 多數都係新生髮位置
no
唔該曬
係咪依個?
你上面爆光果度係無頭髮定係光既問題

不過你以上講既最大問題係出汗 ...

其他問題 可處理既情況真係唔太多

有d 人會刻意剪多少少果d 毛 或有人會做飄胎毛果d

【btw 呢d,要你keep 住同一隻色 會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞