[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#24

430 回覆
4 Like 4 Dislike
有dd 長度既短髮 再gel 一定無問題

兩個轉好常見架咋
ok 啦 不過性比唔高

之前用開咩

洗頭都係要試
有咩網可以睇倒日本宜家興咩髮型?
ig 自然搵到

#ヘア

不過佢都係興緊以前同平時果d

菱形體系 曲紋向同埋styling
佢用開啲VS嗰啲大路嘢
但一路都係勁開叉勁乾燥
佢話洗頭嗰陣好kick
又不知名地勁多頭皮
佢係咪唔可以日日洗頭
但夏天佢又頂唔順想日日洗
有冇咩洗頭水可以俾佢日日洗又啱佢用
sorry太長
試左 lebel cleanment

護髮素用 skilliyrepair 再睇睇點部署

平常打理有無話會搽髮尾油呀 會夾頭果d?
佢好似有用髮尾油
夾頭就冇嘅
見佢成頭頭皮都幾困擾
天生攣頭髮要整直 加埋成日染淺色頭髮
雖然唔係漂 但個頭都金同埋好傷
出去整頭髮 每個髮型師都問我係咪漂過

想請教下有咩treatment可以整直?
因為太傷整唔到直療 又唔想整KK/ 巴西焗油個d

同埋感覺係電過直療再加我染髮 個頭就變成咁
有冇方法可以keep住電直 又可以染頭髮?
謝謝
想問漂完頭勁毛燥可以做咩treatment
如果想保養頭髮 唔建議用髮尾油

濕髮時吹頭前想用 可以用d cream 狀d 既保養品或抗熱
有呀 而家有個物理既方式去夾直

既自然 又保持到頭髮既彈性 同埋自然既質感

不過其實佢都係藥水類黎 不過係控制+ 細節

會同之前 藥理性強既效果
你可以keep住做滑身既treatment

京喚 .新b5wdd 都可以既

不過要即時效果或效果顯著

就留意吹頭 同吹頭前搽既野
想問下細軟頭髮,想買po頭隻X TREATMENT黎試下
一直都無用開護髮素,咁建議買邊隻護髮素?
仲有無護髮素注意事項?
油頭粗糙髮質,洗完半日內開始有油臭味,之前爬po買左紅色 lebel lycomint,用完一枝覺得好左但係都仲係快有油味,請問會唔會仲有其他推薦嘅洗頭水試下?謝謝🙏🏻
無 買左黎 長期用左先 再睇

非漂 或非經常斷髮 可以簡第隻

唔一定要 呢款
非漂/經常斷有咩推介?
ATS 抗熱有冇替代品
呢枝好似好少舖有賣
綠色薄荷

或試下

mielle
lebel
唔難 佢會比較好 搵唔到寄比你都可以

或者膏狀 乳狀既保濕果d
https://www.shampoo.hk/products/lebel-iau-clearment-cleansing

係咪姐係哩隻
我見佢係silicon free
會唔會好易洗到打哂結
因為佢洗同吹都乾燥到打哂結
好難搞
怕kick 用左relaxment 先

係呢個系列
想令到頭髮好似洗完頭咁水潤
只能搽髮蠟?
有邊隻推薦
想問點解自己漂頭 明明跟足佢講個時間
出到黎只係啡色,漂唔到金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞