[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#24

231 回覆
3 Like 1 Dislike
wax 偏硬身既
咁果d 其實個尾要卷 少少鬈

sir 落去既啫 就唔係真係起鬈
keep 住去黃 無咩關系

如果有時隻去黃會雜色或啞左 再上色可能仲麻煩【因應需要

n be 系會好d 但其實你漂唔青既話 或者怕唔夠灰

建議用 G 色 或n 溝g

n 色漂得夠先會見啡啡灰灰 但本身就係淡 同埋係啡主導
輕身既wax

或你岩岩講既mousse 再加d 濕d 既髮尾油

promille 或 napla 既髮尾油 份量因自己喜好而定

佢地都唔需要太多 因為都好夠濕下

我鐘意用promille
買隻 啡色既上色洗頭水就可以

fionle 或milbon 都可以

當然如果你精準到一定要keep 個灰啡的話 建議因應返個漂底 或自己再溝 唯有
唔會落髮油再夾
會影響髮質同埋有機會影響到隻色
【不過我見好多日本仔都會咁做 但

其實好多熱工具係講明唔可以咁做 我自己試過有隻4D因為咁既原因打左柴。。

唔建議二合一既 因為我祟尚貴買平用 亦都未有發現有邊隻特別好用既二合一

glam palm 性價比可以 係外觀唔夠靚啫
有線100%
其實有陰 都已經會顯得無咁長 btw 呢d 仔細位有相有圖會好d 可置頂有tg
漂就有既

方便要set頭就唔會係選擇電
即係mousse溝埋髮尾油先查上頭?
唔該你先下次試下
收到! 今日用左rebel !
想問多一個問題
啱啱漂完洗頭個下要洗得幾乾淨?
如果好似平時咁洗到完全冇滑汕汕嘅感覺係好定唔好?(會洗甩哂啲色?)
或者 可以mouss 完 輕輕補 都可 就你

但試多幾次作準
正常就咁沖乾淨

應該唔會有咩滑唔滑汕汕咁
請問風筒有無好介紹
個頭有d自然捲 想吹到好似韓妹咁順直
kerastase洗頭水推唔推介
咁似乎要直髮夾先幫到你
想問下搵你買glampalm curler 會唔會平過門市買呀?
女仔髮尾好乾 粗髮毛燥會攣 仲有少少漂過頭髮未剪走晒 請問有咩洗頭水同護髮素/髮膜/髮油可以推介

髮質差到夾唔直 想扮日本妹既髮尾落gel好定噴定型都可以?
ok,既 不過好多性價比可能更好
有 不過要幫你問左先

但你應該係要直夾先幫到你
置頂有t 幫你問問
無漂既地方可以整直 如果無漂既地方佔大部分

其實都好處理好多

可以用lebel milbon dr junior

果d 針對修護性 保養既

你應該係本身天生鬈 好粗 再漂埋 然後可能個頭又唔太多layer 【斷果d 唔計】 而且髮量唔少
男人想自己染番黑個頭有冇邊隻推薦?
唔多layer啊 無剪薄到 髮尾漂過既都斷得7788
做過唔同treatment都好快打回原形

拉直都做過好幾次 但仲想漂頭髮 好糾結拉唔拉番直好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞