新 iPad 係蘋果 all in 之作

359 回覆
37 Like 239 Dislike
用local windows 既公司 都係垃圾公司
on9
On9 iPadOS
其實拗咁耐做乜
部機冇創新淨係堆spec>spec嘅數據最好反映到嘅地方就係工作
呢個係好多代之前ipad已經玩緊嘅宣傳手法
真係咁有料嘅話第一代ipad pro已經可以取代mac啦
當然創新唔夠唔係淨係針對apple,成個科技界都樽樽地頸
平時都小見人拎住tablet
有都係ipad爲主
咁係因為你係用macbook 姐, 你有無諗過地球上有幾多PC 用家? 點解人地會用PC? 所以你覺得好用係因為你成個生態都係用apple , 對於其他唔係嘅人黎講, 我唔覺得佢有咩咁好用。但你會成個生態都會用apple 嘅人算唔算係果粉?? 利申, 我有macbook, 屋企係PC , 返工用linux 手機係用android , 我相信我都用過曬所有system 咁制, 我只可以講, 十幾年前APPLE 真係屌打, 但今日真係唔係
其實剪片用macbook 都應該係業餘用家, 人地公司係用緊4090 + 32:9 mon 剪
最弊你洗2皮嘢點砌都贏唔到人哋500g
咪傻,咁佢咪賣少好多macbook air
你見 Windows 點努力都搞唔掂 Windows Tablet, 就知二合一其實係唔 work

同埋近年Apple 賣 iPad 收入已經係 Mac 兩倍,ipad 一向已經"大賣"緊

你要生產力即係搵部機賺錢啦,咪買多部 Macbook pro 囉

俾個例子大家睇,就算做最專業嘅工作都係用最平嗰款iPad
真係 pro 就usb 駁外置 io 啦,用部機個 3.5 都唔會 pro 得去邊
等佢行到Xcode再講
巴打請教下,notebook 用usb 過落ipad os 順唔順?用word excel 果d 相唔相容?簡單文書工作貪ipad 無notebook 咁快壞
Android Tablet不嬲都收皮架啦
ifan好buy生態圈呢一套
覺得apple既設計一定係最適合人用
俾人hard sell緊一套concept改變埋自己使用習慣自己都唔知
結果去到最後就成屋都係apple, apple D野出得再貴再廢都因為要放棄呢個"生態圈"個成本太高, 被逼死跟
貴係你問題 我已經決定會買
所有新野試完都一定覺得正架,但買完返去過左個蜜月期又唔知拎黎做咩咪變左舊垃圾係到封塵
Vision Pro
其實我都諗住買
袋底13寸
所有配備 USB-C 埠的 iPad 都有更高傳輸速度。搭載 M1、M2 晶片的 iPad Pro 充電端口還與 Thunderbolt 3 相容,傳輸速度最高達 40Gbps ;iPad Air 5 傳輸速度最高有 10Gbps;iPad Air 4 與新 iPad mini 速度也有 5Gbps。

m1 m2 iPad pro 有Thunderbolt 3

我要咁多 customisation jm9

我部機幫到我日常生活
Airdrop 到 返工用到 Apple Pay
我好滿意
呢個價錢繪圖點解會唔用Wacom?
點解去到2024年連登啲idog fans仲係咁撚癲 講埋啲同實際情況完全相反嘅嘢,仲吹到個個用家都一定要無時無刻都剪緊片,同埋用緊啲高端software 仲覺得咁貴買部平板係全部人都可以afford到,令到Android千幾二千就可以買來睇Netflix嘅變晒做廢鐵
大佬,2024年啦唔好咁撚癲啦好唔好?
Foreflight 既要求都唔係最底配既ipad啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞