新 iPad 係蘋果 all in 之作

359 回覆
37 Like 239 Dislike
Tablet永遠只有iPad and others
如終如一
咪講左姐係非洲 傳音之流
香港都冇得買 你又要計埋
如果之後 workflow 更加似 Mac 應該可以
不過而家都部署得七七八八
Adobe / Final Cut Pro performance 越嚟越好
你都識講唔同市場, 咁新ipad會影響到an tab啲咩

死唔斷氣
樓主有講 點蠃法

佢覆 正常人邊會唔買iPad

所以佢講既係正常人中 iPad蠃曬 an收皮

再買an pad只係唔正常既人 不在討論範圍內
Why not m1 MacBook air
今年出部新機
夠膽死唔係重點sell AI
真係等收皮
有冇正負皮比睇下
瞓係度玩 iPad
自從有咗vision pro呢個貴垃圾, 啲人有錢買完都要退
呢張圖已經唔太啱, 最緊要係值唔值個價
WWDC
有冇得講多啲 pro create 點腌割法?
事實係新ipad無影響an tab市場, an tab無因為呢部ipad收皮

根本定位唔同, 死唔斷氣唔會變啱架傻仔
其實手機版冇問題,反而ipad冇ipad版嘅時候嗰隻放大先尷尬
用stage manager 依家會變iPhone size pop up 唔係放大版
咁唔係個個都要咩M45678嘅
ipad os 做野=joke 剩係做到少少基本文書
同埋ifan最鍾意用嚟打飛機嘅剪片(100個人都唔知有冇1個要成日剪片 工作需要嘅都會直接喺office用電腦剪啦

最後咪又係用嚟睇youtube netflix
貪你ipad睇片兩邊黑邊夠粗咩
估唔到咁都有得反駁
講tablet只會諗起iPad
其他都唔入流

而且好多話iPad淨係睇片既人
都唔係creative professionals,唔知啲人用iPad做緊幾多創作,真係夏蟲不可語冰
creative只限畫畫,剪片都係mac稱心
估計舖路俾一個iPadOS大update,到時可以真正做到Desktop嘅productivity,又可以輕便帶出街
有冇諗過iPad pro 係target緊100個入面有需要果1個?
用緊ipad pro 2020 11"
想轉 13 吋AIR
有人問買tablet都係叫人買ipad

師奶阿伯貪平睇片咪an tab, 無要求只會睇價錢平mon大就得, an tab仲有市場就係咁解
太貴la 不如直接買MacBook
你啱你啱
我想知有咩人真係會專登買ipad黎做creative
我識做multimedia嘅人,都係mac或者pc做野,ipad最多係喺街趕往改少少野先會用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞