新 iPad 係蘋果 all in 之作

359 回覆
37 Like 239 Dislike
如果真係咁玩, 我估mac pro同ipad pro兩條line會合併
其實個人廢用乜都廢
廢人剩係用ipad睇片
咪覺得咁勁效能=無用
不嬲AN TAB都=垃圾㗎啦
師兄,真
Creative work 其實只係佔好少一部份用玩家, 攞個pad 黎做其他野點會用apple。同埋又有幾多個玩到剪片用pad ? 剪片個D 屋企都有部MAC 。其實大部份人買 iPad 真係用黎 entertainment 多, 一係就勁簡單文書例如大學生上堂睇下notes, 所以唔好吹到天上有地下無, 其實係可有可無。係咁勁, 其他tablet 一早唔出啦, 邊個會做無錢賺生意?
如果ipad生產能力真係咁高嘅話macbook仲有咩價值
是咪功能一樣?定係閹割版
啲靚妹攞住部iPad 加筆加keyboard 影住自己做幾個notes個啲片算唔算creative work
mac air繼續打低價市場
ipad pro同mac pro合併成一條line, 俾個新名例如叫mac switch之類
我唔係creatives
我認我係用來睇片
就算係睇片既app, 佢都好用過android

另外會手寫notes
ios個notes真係無得頂

然後我個iPad放係個macbook隔離,cursor自動可以移過去,用mouse keyboard控制,我都幾常用呢個功能,整套體驗真係magical
我見用嚟畫畫,玩adobe AI 都唔錯
想煮野食時可以開stress test
得翻低價市場搶到
Apps 廠懶得更新/出Apps,然後無apps/垃圾apps 完全惡性循環
點推論出來

我睇tablet market share,蘋果都係一半多啲啲。家陣股份咩,持股超過50%,就話曬事,剩低果啲可以收皮
剪片囉 你睇下youtube啲評測同連登啲ifan 你就知呢個世界基本上個撚個人都一定要剪片
人人都畫畫執相呢啲更加唔使講
搞笑咩 有幾可有人長期用ipad認真做嘢
你返工office啲人用ipad?ching做保險狗定倫敦金
10%productivity tools + 90% entertainment
買個班全部都係因為apple 個名去買
例子: 保險人用ipad 除左打機就係開個pdf 出黎比人簽個名
其實大部份用家個D task 根本唔使攞個pad 出黎都做到, 真係玩到專業一定用返MAC / PC
坐左幾耐?
呢D 應該係主要用戶
人地四五千就有既spec apple 要成雞
真,ipad 睇片永遠勁粗黑邊
咁你一定係攞個iPad 黎做simulation
但事實係9成用家係買黎做緊你講個件事/ 睇下notes/ 打下機
十碌,啱啱尋日出冊。
利申 ifan 用iphone ipad pro macbook pro
用左幾年ipad pro 2020 a12z 覺得再貴唔值
一來佢唔係macos 個種真多工 二來個mon 唔係16:9
睇戲好大條黑邊
呢兩個種由我諗啲人換番android pad 有原因
剪片都係用返macbook啦
ipad岩比細路仔打機用
有關繪圖嘅職業都會用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞