漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
4浪費左蝙蝠俠
最後贏得簡直莫名其妙

有傳本身劇本唔係咁
係女thor救世之類
講真

復仇者3
其實本人覺得麻麻地

首先
嗰陣忽然興玩 2粒半鐘 一套戲
話咁樣係性價比最大值揾錢

跟住呢套 十年磨一劍
2粒半鐘要講
6粒寶石 + Thanos背景 + 3x個英雄集結 + 打thanos

2粒半鐘 完全唔夠時間
ds2個導演冇睇過套戲真係cls
marvel唔係應該比佢地睇一睇個劇本/guideline
搞到咁亂 冇眼睇
最尾音符大戰仲要高層落order一定要

佢話咁先夠fun
去銀行借錢唔批嗰part其實有人話寫實
即係你hero甚至仲幫政府賣緊命又點
都只係爛頭卒嚟
Sharon(agent 13) 一鳩樣
內戰幫美隊同sam偷裝,搞到要逃亡
最後有得返入政府但都只係做下戲
唔撚陪你班人癲,直情當踏腳石繼續搵真銀好過

黑人老兵好似係超級血清試驗者
身世好慘
都係俾政府慘無人道咁利用
順便用佢嚟帶出黑人無人權
最後sam喺個展覽場加返個展板表揚佢就釋懷
咩事
更強大嘅敵人
都可以比復仇者 打底
只有內部分裂佢地
先有機會打敗復仇者

而且個理由 仲要勁合理

其實好想睇下如果按原本計劃拍嘅美隊3係會變成點
雖然3都唔係唔好睇
但個個話係復聯2.5
屌奶星rdj戲份加加埋埋多撚過Chris Evans咁濟
Rumlow(交叉骨)變閒角出場即自爆

重點係好撚想睇多啲Bucky仔逃亡時做過乜
同美隊點搵佢
成套劇入面唯一印象最深都係Zemo跳舞
其實當初tony開幾多錢都好
都應該要留住佢

以為捧得起一個iron man就可以捧得起另一個

睇下而家無左tony之後衰成點

spider man 都仲一直消費緊iron man

仲要搞埋d lgbtqia+1234567
抵佢仆街啦
本身劇本係點?
因為加咗 蜘蛛仔
所以比多咗時間 RDJ
邊有可能超越到美隊拎鎚同avengers assemble一幕 打哂冷震
我睇睇下以為老母著戰衣
心諗刀幾型丫
點知就係阿妹著
無乜身型,所一動作都好難好睇
出太密出到悶
搵佢做大奸角即刻睇
不如拍左膠之戰,將所有左膠塑造成反派再消滅,應該可以超endgame
所以都票房差囉
marvel最好時就係有紅女巫果陣
就算本身唔轉角
都比Disney玩爛咗 康
比蟻咬完全唔覺勁
死極都有康 我睇返死亡魔法好過
黑豹出番killmonger 先有心機睇落去,邪邪地先有話題
dr strange一手好牌都可以拍得咁柒
iron man仲要由RDJ做先有咁勁嘅化學作用,呢類成功真係撞彩
唔留rdj都要諗下留美隊
搞到變撚咗阿伯仲去向不明
大佬要留返啲後路
第時啲新戲客串下,出一兩幕同啲新人吹吹水賣下情懷都要㗎

之後啲政確更加唔使講
你劇本逗得好
政確元素咁撚叻豬可以陰啲陰啲陰到入套戲而啲人又受,咪冇人會屌
宜家大部分連劇本根本都未撚逗掂
要人認同理念 但觀眾唔鍾意 最後一係屈服一係繼續
錢就好現實
guardian of galaxy系列都好正喎
集集都好好睇
就係入咁戲院睇DS2就決定棄marvel

Dllm咁好題材都炒到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞