漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
我都係
DS1其實都鳩鳩地, 主要係浪費左mads叔呢個演員

Marvel好鐘意用D大牌演員黎客串做下反派或者配角
咁多個導演入面好似得waititi可以比Kate同Anthony 可以發揮下
不過Thor 4 Waititi都無好好用到Bale
以前有心機鋪左咁耐既野,依家乜都唔肯做

劇本又亂晒劇個D都係放埋一邊收收皮先,認真搞番岩個電影劇本好過啦
呢個無法啦,個演員突然死左
睇死佢又reboot
再來多次ironman 1, cap 1
咁成個系列無睇過第一集都未必投入到
當廿歲仔睇戲,要捉返10幾年前嘅戲都唔係人人會咁做
一套戲三集接近十年都差唔多極限,十年已充滿代溝
為咗disney+ 有新節目開得太多劇同電影, 唔重視質量, 只識賺錢.

mcu 同starwars 系列已經明顯見到
偶然有佳作嘅, 但一沉就百踩.
woman power仲要無咩血肉
話有就有, 完全唔駛成長
真係on99
如果佢係用打thanos既招都好
音符真係垃圾到震
個人來講第3集好睇過終極之戰
Deadpool
羅素兄弟真係cls
一套戲前面都係正常大路野
個尾點都估唔到咁爆
美隊3攝位俾蜘蛛仔上真係好明顯
電影時間咁寶貴都唧一截出嚟俾佢同rdj吹水
機場大戰係咁俾佢又曬裝又show off
只係咁情況換嚟嘅就係削減其他角色嘅出場時間

不過蜘蛛仔角色受歡迎,少人嘈
事實上可以話靠美隊3鋪一鋪佢同rdj條線
令a3蜘蛛仔化灰到a4 Tony都係放唔低
而決心加入幫手搞穿越時空呢壇嘢更合理
civil war 其實帶左兩個新角色,除左蜘蛛仔仲有黑豹
其實咁樣帶新角色仲好過整d 鳩劇啦
根本就唔應該比美隊同Ironman 退場

唔可以冇擔大旗嘅角色
兩個演員都唔想拍,可以點?
錢應該解決到問題
狼人都話唔做狼人
睇兩個嘈撚完 到iw仲冇搵大家 大家一齊輸完 再復4炒多次大獲 跟住5年後先釋懷一齊再打thanos呢個化學作用真心癲撚線得羅素先夠膽咁拍 比著其他應該stop左 冇乜戲敢比兩個icon英雄拍到嘈交嘈咁耐
antman 123合唔合家歡我唔知,我淨係知悶到仆街又唔好笑
而家感覺行緊dc風 係咁出新英雄試水溫

不過好在仲有儲落一堆大事件比佢扭

相反dc就冇
antman 呢套真係覺得耳目一新
但真係mcu 收皮嘅開始
自始乜戲都行搞笑路線
(係得黑豹叫做仲有自己風格)
可以唔睇,phase 4太多垃圾
antman堅悶,除咗打鬥放大縮小叫做有d 嘢睇,不過antman 1作為起源電影,不過不失啦

btw, 諗起antman3 男主開場同結尾行路un 下un 下懶係輕鬆個樣就想嘔,套嘢好撚垃圾
佢做唔到thanos出場個絕望感
雖然想講康有好多個 贏一個仲有千千萬萬個
但真係輸得好撚柒
比唔到大boss果種感覺
loki既康好好多 起碼撚到loki幾百年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞