漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
我成日覺得,做依類角色
感覺係會比同行人睇唔起心底
特別要配合特技做d動作,成個智障咁
係無錯好高薪酬,唔紅有得做都會狗衝,搵食無計
但都會覺得依班cosplay人好撚柒
我諗都要睇邊個導演既
Nolan 做既咪唔會有咁既感覺
選角唔得 左膠盛行 郁啲就同重要角色演員割蓆
本身D 系列都係出左一兩個之後, 就開始悶... 佢仲要狂出...
MCU唔係得番電視劇咩?

無諗過過左5年 我對MCU既印象無變過,好似淨係睇左尚氣同Spider-Man咁
成套終局之戰最鳩係成班女人係戰場擺陣嗰幕
美隊Chris Evans好似就係唔想人人淨係記得美隊
同埋keep身型拍美隊應該幾辛苦下
之後去咗追求其他電影角色/成就
但目前應該未有咩代表作好超越到美隊個深入民心程度

老實Chris Evans本身演技就唔係超晒班嗰皮
唔同rdj呢啲老練戲精
要睇下佢出番黎既發展如何了
都唔代表要個妹接
就算要黑女LGBT
都仲有大把選擇
佢好似拍緊個陣死左,咁急邊到搵人接阿
搵佢堂細佬咪得
Killmonger / Nakia / Baku / Ramonda頂住先 / 新演員
諗起你打呢段野陰陰嘴笑以為自己好幽默個閪樣仲好笑過你段野100倍
美隊2,3都好睇
DS2本身咪係未上預咗會大收
點知爛劇本直接爆死
之前都係nobody, 霉既演員做主角, 因為可以用一個好平既價錢一次過簽幾套戲

出名演員做反派或者配角就係加強號召力
都係陳豪version 正D
美隊似真係拍夠marvels, 未做美隊前仲拍左2套fantastic 4
civil war 個時係MK 賣哂廣告一邊係cap side, 一邊係ironman side咁壁壘分明

cap or ironman 係連登定舊登個時都世界大戰啦
真心D劇咁撚垃圾都出到好似冇人睇住任佢點玩都得咁真係好癲
唔似本身預大收
係唔知係咪marvel 自己特登放風話會有客串(光明會)
之後班Fans / 網媒見”multiverse” 就吹到會有Tom cruise Ironman, alternative 版既邊個邊個
點知出到黎個落差太大就爆死
killmonger 好正但第一集死Q左
Loki上神檯
w & v 一般都話其實唔錯
f & ws 完全為Bucky而睇,除咗後尾太捧sam,整體還好 (以及呢套聽講撞正疫情而cut敏感劇情搞到一忽忽,有影響)

Ds2爛到全城群屌
聽講antman3,班高層對票房影評雙失都好撚茫然,懵盛盛咁仲唔知發生緊乜事
雷神喺a4其實已經俾fans屌緊做乜撚變撚咗肥腩消極毒撚
真係唔係個個好不容易經營好人設嘅角色經得起咁樣摧殘
就算到今日,一講撐邊面
討論即使唔夠當年咁熱烈
都仲係會有兩邊side嘅fans出嚟互屌返一輪半輪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞