漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
怕就怕佢deadpool3又整D LGTVXBOXPS5
尚氣算係咁喎
不過james gun 過左DC
gotg 應該都收皮
問題係觀眾睇厭咗乜乜奇俠嗰啲戲
仲邊有時間比你乜乜奇俠三部曲
根本以前啲英雄片有哂成功template: 黑暗過去/難關>受難>成長>打大boss
照拍就一定好睇就好似日本啲王道漫咁
之前都好地地依家搞撚到不輪不類硬係玩多元素

仲要啲boss完全無震懾力
我相信一個無睇過任何marvel既觀眾都會想成班英雄打一個紫色外星人而唔係一個on99黑人

仲玩咩布局
講真本身iron man 1 mcu都無諗咩布局係期大收先開始拍番啲相關野,集合所有受歡迎野去慢慢變成avenger個格局渣嘛
依家掉番轉一嚟就公布個最終boss再夾硬拍番前面
on99
佢就係要政確,所以推d女權 黑人做主角
所以你睇marvels 2 海報3條友都唔想睇啦

加上懷疑迪迪尼因為要政確關係
用左lgbt 編劇導演
最終幾個原因加埋變左大圾垃
雖然唔代表晒大部分,我就真係唔介意睇咗wandavision先睇ds2
係因為籌備階段講咗同Wanda有關

如果要講死因我都係嗰句
粗製濫造,唔好好真係計劃過就岀
嚴重粉碎fans嘅期待
Ds2你拍唔好已經係失望,話畀人知原來你冇睇wandavision真係令人大怒
到你啲質素幾套都冇驚喜自然就會流失

以前我追住有trailer就睇
到有trailer可以bypass
再到睇唔睇舊肉都冇所謂
莫講政確啲問題連本應該可以期待嘅秘密戰爭睇完評價都決定898
係 但而家轉左 仲未firm係咪doctor doom
宜家睇marvel電影個入場門檻好高. 要做好多功課, 要睇影集, 要睇返之前既電影. 完全冇心機睇
唔關事架喎
lgbt 嘅人老馮唔識寫劇本?
話事果個老馮唔識ban 劇本?
而家唔係衰一套半套喎
係endgame 之後有8套戲8套劇都係垃圾喎
呢到加埋成應該成百億港紙喎
邊個話lgbt +英雄片唔可以好睇?
睇劇本點寫架姐
任何題材都可以寫到好劇本架啦
唔好再用綠幕 用實境
一定會 不過唔知仲係咪Thomas William做
個女演員唔肯減肥
仲反問點解要減肥
唔係盲吹但睇完就知根本成套戲靠牙偉撐起(陳法拉都做得唔錯)
件男主角演技直頭全套戲最爛嗰個
佢仲好撚自信咁款
哪兒來的自信

本身都諗住冇耐就會有尚氣2 (冇期待)
當時放風話有,但宜家都冇
之後Young Avengers 差唔多全女班,
都CLS
話事果班就係想加lgbt
事實結果近排marvel d戲係lgbt+垃圾劇本喎
咁都唔關事
呢段都好刻意好核突
男角色都唔會咁樣企埋一齊出去打交
復仇者聯盟一嘅時候都係男女一齊轉圈
好無謂
創意俾人限制哂點會寫得好呀
成個階段啲導演好似無王管咁亂鳩咁拍
雷神癡撚哂線式咁玩鳩咁玩
奇異博士亂鳩咁講故事 都唔撚似主角
挖spider madam果兩個過離,後生果兩個
咁都唔關事?有人氣角唔用番強推LGHDTV同黑人
黑豹系列係可惜
冇咗個男主角,無以為繼
再拍要換人,但珠玉在前通常好難超越
唔係嘅話,a4後唔計蜘蛛仔最少仲有佢一個叫大ip企前排
咁或者marvel都仲有少少揸拿
應該一套戲基本資料要有
唔可以拉高晒個入場要求
電視劇當bonus俾d想了解更多既人慢慢睇
而唔係d劇情撈埋一碟 睇少套劇就唔知新戲想點咁

例如我無睇佢d劇集既習慣
當年入戲院睇奇異博士2見到Wanda喺個唔知乜鎮度睇到R晒頭 要我睇完戲再查返d劇集發生咩事

不過呢幾年拍埋咁多垃圾又咁多政確做臭左個朵
應該都難返去以前個輝煌程度
公道講句
將M記電影當股票咁睇
尚氣算叫做最後逃生門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞