漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
唔撚想睇M-SHE U,屌你老母
都真
以前描寫角色真係好睇好多
連Thanos都用一集Infinity War黎鋪
end game之後真係差左
dr strange thor 都唔太掂
黑豹又不幸
出黎效果咪就係平衡唔到英雄片同恐怖片

好似係英雄片夾硬攝D野話係恐怖片咁
羅素兄弟同james gunn
呢個真 黑豹真係好大既不幸
仲有黑豹2悶撚到癲,ANTMAN3劇情亂鳩咁黎
新果堆黎講覺得尚氣同永恆族好過上面堆垃圾
DC咪一樣唔會拍得返 dark knight 三部曲

大家打和
唉, 真係痴線
完美浪費哂D好演員
thor 4 小朋友齊打交
我諗反而冇乜人有興趣睇由0開始
由0開始知劇情好固定好老土,反而點樣個superhero 一開始就已經過左新手stage 再寫先多發展空間,亦睇編劇功力點可以輕輕帶過過origin story
永遠有個黑色既女人做正義既角色
犧牲自己造就主角做英雄
但其實最正義就係嗰個黑人角色

最自私最乞人憎嗰啲就一定係金發白人
免費都唔撚睇
真心心都淡
以為係往死裏打
雷神4都仲話當入場聽gun sn roses

屌你奇妙博士2真係亂鳩咁拍
果陣宣傳片有gun n roses正到
點估到原來係大伏
GOTG已經係最正常個套
DS Antman個幾套伏到仆街
thor 4
DS2
黑豹2

三集都係上一集好好睇 今次仆矖街
拎啲可以打破第四面牆嘅角色
喺電影入面宣傳電視劇好過啦
藝術片咩
正常都賺到尾水
黎緊就係平衡宇宙,簡單講就係所有野炒埋一齊
炒埋異形 鐵扁戰士都仲得
D人成日話女權 黑人 其實唔太關事
Marvel係死開劇集線 開新角色太急

有人氣個d又唔keep住拍
洛基依d擺明吸票房又唔電影開劇集

Dr strange 雖然第2集拍到屎咁 但角色魅力 繼續開都一定大收

老老柒柒 套戲收唔收得其實未上都知嫁啦
好似黎緊deadpool3 夠未上
係人都知實大收
而家我已經無再入場 直頭有興趣有時間就D+到睇就算
首先一定唔撚柒係心血
ironman 嘅成功係意外
之後嘅美隊雷神講真都係垃圾
復1拍到都係base on ironman 成功嘅影響

之後果啲咩雷神2 ironman 3 全部都係垃圾

跟住發生咩事?
就係羅素兄弟接手拍左美隊2
呢套係好成功
但之後嘅復2 已經又係失色
之後disney 都尋求緊方向性嘅改變
antman 係好成功
合家歡式嘅喜劇,由頭笑到尾
呢套嘅成功導致
drstrange, spiderman1, thor 3 都係類似嘅搞笑風格
果陣已經係睇到好厭
唔覺得呢種風格係好睇

好彩嘅係佢地繼續沿用羅素兄弟拍復3
神作
之後嘅每一日都等緊復4 上
呢一年嘅antman2 又係合家歡
cap mar 直頭唔知講乜9

跟住就係純粹fans service 嘅endgame
係過去18套戲搵返哂啲細位貫穿返佢
咁呢個係編劇同導演嘅功力
但好明顯唔係當年特登安排嘅

所謂無限系列嘅成功
根本唔係個過程有幾精心安排
而係個尾係大師級嘅人埋到尾

事實上早兩年都有啲脫離左mcu 製作嘅人出書爆料話根本就係隨心安排,根本無所謂嘅精心安排

根本就係死好命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞