漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
Far from home 開始棄左
(no way home 有睇)
其他全部乜柒都無再睇
靚skip
撇除政確,永痕族作為起源電影,係上乘之作
假假地都係oscar 大導演
但唔收得,明明開咗個靚尾...
DS 2成套完全唔跟戰力平衡
啲打鬥又懶 冇乜獨特性
是但換兩個法師落去都可以用返同一套動作
冇話嘅
羅素對美隊系列無疑好大功勞
但劇本方向唔係佢兩個話晒事
好似係上頭決定美隊3轉陣拍內戰
本身個劇本方向唔係咁

當然追著dc嘅b vs s嚟打
討論度高咁多
安排狗血情節(原作唔係Bucky仔殺Tony父母)
Steve、Tony、Bucky最後搞到前任vs現任,分手大對決咁撚樣砌一場勁嘅,成壇嘢確實搞得非常成功
好地地整死ironman,成個支撐點崩塌,後面點做番起阿,無架啦
調返轉講ironman既死先推到最終之戰到最高點,不過後面果啲戲就好似依家咁套套仆哂街
唔死既話其實我相信都會仆,不過唔會好似依家咁難睇,間中會爆下票房
依家基本上漫威無咗可以擔大旗既角色
咪係 根本超越到先唔正常
Avengers3,4會成功係因為前面鋪咗十年
每個英雄都有佢大量嘅fans支持
反觀宜家推果啲新英雄,有邊個真係入到口
入唔到口又點再拍得出有Avenger3,4高度嘅電影
千千萬萬個哩個setting就已經唔好睇
即係任佢擺龍門
觀眾唔會對康死有感覺
都知佢仲有無限個 多鬼餘
傻仔你好
演員年齡都未必容許一直玩落去
占士邦都要十幾年換一次人
但美隊同iron man至少要留一個做老屎忽喺之後啲戲帶下新仔
俾高啲片酬純客串都要
明明全世界都支持SJW死黑尻點解會冇人入場架
搞劇有時勢因素
串流平台興起,競爭激烈
Disney咁大間marvel喺手冇理由唔利用
但下下搞電影,工程巨大好多,投資更多
剩落嚟嘅角色可以上位擔正嘅又唔多,太冒險

佢本身應該係想用劇集儲一批新舊觀眾
咁邊套劇爆咪出電影再搏fans埋單
點知劇除咗Loki
其他風評都好55波下
本身Loki 同Wandavision 評價幾好,falcon and winter soldier 政確得黎因為有sam 同bucky 都唔叫睇唔落
但屌佢老尾ds2 一野幫Wandavision 埋單之後就真係搞唔撚掂
之後仲要放飛自我咁出d 鳩劇,緊係食哂屎
諗起the boys一搵個盲俠出黎轉頭就俾homelander拍到聾撚埋
雷神4爛到連主角都出嚟話好後悔自己咁樣演法 導演又出嚟話拍呢套只係為錢 bale都話片場似玩多過做嘢喎
一個系列分幾個導演, 仲要唔夾D劇本
有D仲要無去了解過個主角形象夾硬改
然後最尾要出一套大集結

點樣唔死
諗起第八集黑人同亞洲肥婆就想嘔 屌佢老母
終局係捨身大絕
出完就無架啦
錢未必解決到
都可以有人真心唔想一個角色跟一世
錢已經唔憂
都會想突破自己成就
成世玩cosplay咩唔通
為搵食就話
審美疲勞啦,一係就玩下黑深殘,拍下Batman joker, 甚至黑袍果種風格,又或者和平使者果種cult ,又有deadpool果種反英雄
RDJ 唔做ironman 之後咪拎左影帝
Chris Evans 就接下唔同類形既戲,仲可以做下奸角
雷神就extraction 果d show 下肌肉既爽片,唔使做on9 仔thor
扮nick fury搵箭女鳩到喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞