漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
就係呢樣野令我唔會再睇mcu d 劇
屌佢老味
我都有睇呢套件美隊跟班黑人得隻爛船冇錢想問銀行借都比人rejected

Agent 13變左奸角懷疑用劇中個官方白人美隊仲好過窮撚Sam

冇啦啦又整件老黑鬼出黎話係秘密美國隊長比美國政府用完即棄想寫d黑人係美國國內既矛盾又敢放膽寫,掂少少就收手不如唔好寫
公道講句,wandavision 好好睇,劇又唔錯
係ds2 夾硬駛故 又完全唔跟劇集故事
加上ds2 導演能力差變左災難

btw ds2 音符大戰真係大笑話
對孖仔用返劇個對演員既
黑豹1票房好撚高的
當年成班黑人運動員一上場比賽就嗌晒Wakanda萬歲
邊個票房高咪邊個大ip
iron man喺原作漫畫都好似唔係一線角色
睇你點塑造

聽過個說法係原本a4入面兩大巨頭相繼犧牲/淡出
搞落去就大機係黑豹接棒企前排 (雖然個角色喺a3、a4都係行行企企
秘密戰爭套劇拍到屎咁撚柒仲諗住繼續?
無得搞架啦
繼續女權繼續仆街算啦
w&v 最好睇係Wanda 著sw 套經典高叉衫

最後2集講黑魔法都好睇
美國隊長3
係改咗劇本
原本好似話主線 揾bucky 同打十字骨

最後變咗
睇住對家出 BVS
跟住改內戰
Ironman 呢套係簽多咗一部拍

嗰陣個個都講
呢2套咪又係
一開頭 on9理由 隻揪
跟住有敵人
再fd返一齊打

點知美國隊長3個劇情
蜘蛛仔三代同堂應該係最後巔峰
雷神都ok
羅素兄弟本身係美隊漫畫系列忠實fans
對漫畫內容如數家珍
好似係自薦接手美隊2
當時佢哋拍2比較大話事權
將中意嘅元素擺落去
that’s why 美隊2咁撚工整流暢
仲吸咗一堆fans
推埋Chris Evans上位
之後就一路拍埋美隊3、a3、a4
exactly
本身wandavision 好地地講wanda 走出傷痛,去explore 點樣控制能力,又鋪埋白vision 出黎
唔痴去dr. strange 自己一套講都得啦

屌佢老味夾硬痴入ds2 但完全同套劑矛盾,搞臭電影世界之餘,仲搞到睇劇既人完全失望
惟一覺得夾硬黎係最後大戰d rune 係唔知做乜鳩
重點係無一套劇情合邏輯
想真係欣賞劇情都唔得
呢個食 sony 情懷
點都冇得輸啦

就好似拍 黑武士 成魔
呢啲劇力萬鈞嘅劇情
邊個拍都唔會差
換左你地咪會關心囉
老柒成個mcu個個系列唔同導演/編劇
本來就好難拍到劇情/角色保持連貫性而唔互相犯駁
個導演最低限度起碼要係mcu/漫畫原作fans先好接手
當job咁嚟做又唔做足功課,想知點撚樣可以拍得好好睇睇
雷神1算係咁, 同時帶起左Loki
雷神2 so dark, 應該係想做出神ge史詩感但係乜撚都唔係
雷神3 好正, 個題材食正Waititi
雷神4 我個人覺得都OK, 係唔知點解大家對最後小朋友齊打架咁反感
phase 1-4 咪算好地地
講真以前套套都係獨立電影獨立故事,就算avengers 1 同2 都只係係前面既戲入面抽好少出黎講,只要唔係是但有套講殺左Thanos ,唔同導演根本無問題
但而家就搞到愛回家咁,集集都係為左鋪線,仲要迫你subscribe disney+ 睇埋d 鳩劇,咁咪出哂事
呢D過場都OK既
幾特別

係劇情真係唔得
睇厭哂英雄片啦
個尾真係估唔到 殺哂勁敵人
再令im同美隊打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞