漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
dr strange
唯一一個可以帶到新有演技既主場都搞到咁,其他戲更加唔會再想睇
成個管理出晒事
go woke go broke
死待3。。你最小要睇套洛基
Dune Part 2 勁正式喎
終戰之後淨係幫襯過尚氣
如果搵伍允龍做尚氣會點
you只不過係共鳴
喺佢身上見到你自己而已
奧本海默對肥仔波睇到想嘔
end game嗰十年直頭係係靠end game帶起成個熱潮
依家只係冇咗end game之後既電影業
當年睇完end game,我諗個個都有感慨,行出戲院一定會有種“終於完咗”既空虛感,心入面都知同樣既hype最少要等多十年先可以有

想build多次hype至少都要有啲耐性
而唔係好似依家咁當收成期係咁圈錢
成功之所以珍貴就係唔可以複製
依家只係攀過高山落返低谷,不過遲早會有比end game更好既企劃,長遠都係睇好既
只不過我夠膽講一定唔會再係marvel
開deadpool x spidey 啦
呢個組合出一定睇
十年磨一劍,點樣超越
基本上無乜辦法一定要咁寫
當年A3佢一個人就打嬴齊石Throne
如果唔改佢做肥腩消極毒撚,佢一個就打晒成套End Game
根本唔駛靠其他人

而且佢返過去見返老母重新振作呢Part的確係寫得好
無消極毒撚人設寫唔返呢個效果。
佢收皮劇本都係原因
但係最大原因大家都見過鬼怕黑
由ds2開始無再入戲院睇marvel
你老味唔知比啲咩柒觀眾睇
對marvel失去曬信心
尤其一班由08開始追嘅觀眾
睇到marvel越黎越柒
真 超撚突兀
其實係風險管理,佢接個角色前已經知生 Cancer,公司照搵佢做拍唔到落去都無得怪。
等睇黑人隊長點仆街
根本成個marvel係靠個brand搵食
你一路做柒晒咪唔再信你囉
所以咪得返deadpool呢啲外援有期望值囉
因為你地要加woke野
仲要死推漫畫原著十線角色
呢個真係唔睇好
本身已經話試映反應好差
話啲動作戲同美隊2 3冇得比 (可能劇情又柒柒地)
搞到要大規模重拍

呢套美隊4仲好似唔預Bucky仔玩,忽上腦
拍嗰陣套劇都未拍完
因為漫畫原著主角會大紅就係有大賣元素先跑出,白人有錢佬,愛國美國大兵,大波性感女英雄
果d sidekick 只係副產品,男變女,白變黑,廉價承繼能力/地位,
迪士尼死捧呢堆真心on9,十個十線英雄 都唔及一個x man喇
美隊1, 2 就係呢隻公式
女權不了
佢個時空穿梭系統無限制
根本點復活都得

10 個唔同年份 Ironman 一齊出場都得

連 Gamora 都可以復活
所有人物死都係得啖笑
會睇到眼花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞