漫威高層會議吵翻天!拍不出超越《終局之戰》的電影!

384 回覆
5 Like 99 Dislike
無美隊同ironman 成世都唔會再成功
所以咪話佢地on9 囉
咁嘅劇本都批
你有無睇清楚我講咩
我係話佢地有能力要求班人改到份lgbt劇本好睇
咁咪唔好批份垃圾劇本囉
而家係佢地承認份垃圾劇本可以拎黎拍戲
WFC漫畫
唔係mcu 但最近嘅x-men 97動畫好好睇
唔係話lgbt一定唔好睇
你乜7都格硬加落去咪肉酸囉
個個鐘意睇印印肥妹咩
炒晒班女權同lgbtblm,

用番正宗型男美女。

男的一係靚仔一係肌肉。女的一律歐美白人大波腰露肉

主角一定係白人。 奸角係白人智識分子

下欄全部黑人非人亞人。

劇情就大路就得。一番苦戰有血有淚有人戰死。

BBQ大團圓結局。

唔駛驚奇劇情。 常識就得。
Doctor Strange 個劇本其實唔錯,又加咗一陣光明會,但拍出嚟好似啲cheap cult 片咁,浪費晒;一係就再拍恐怖啲上萬聖節個期;過場又整到ppt咁真心痴線;仲有每隔幾個字就聽到America Chavez鳩叫又係頂唔順。根本試影就應該知唔𨶙掂,都唔明點解唔重剪補拍
deadpool
黎緊X-Men希望可以再做多一個10年
因為個導演大粒野, 而且應該無人可以壓制佢, 結果就係失曬控, 個導演仲要講到明無睇過漫畫

結果尚氣個新仔導演拍得仲好過佢

本來infinity war想用thor呢幅嘅 但又好似唔係幾公平
佢依家變到係開得太大,變左新觀眾入場唔知佢地d人物關係同故事背景。
新mcu
評價算好個幾套都係舊人擔正
紅衣女巫、洛基
仲敢女權 一定唔睇
咪就係男人唔會想睇一堆女英雄
因為?
過份刻意嘅女權同細路化
冇辦法 比左迪士尼 冇計
羅素兄弟真係有料
本身復仇者3得一套
之後改話兩套先拍得哂
我估羅素兄弟想比觀眾睇輸果下
令人想追埋endgame
經期隊長就插中間迫人睇
呢個策略係幾好 而家迫人睇劇
咁多集點睇
之前分開搞,無一條友睇哂主線+副線衰硬
劇最大敗筆係wandavision 同dr. strange 完全無連繫令人唔會想再追劇
奇異博士2編劇都冇睇wanda劇

「緋紅女巫」Elizabeth Olsen 聲稱《奇異博士 2》編劇在拍攝前未能觀看《汪達幻視》
Elizabeth Olsen 在接受 Vanity Fair 專訪時透露:「《奇異博士 2:失控多重宇宙》中緋紅女巫的角色故事曲線與《汪達幻視》相當雷同,都在敘述如何面對及克服重大創傷的故事。因此我向《奇異博士 2》編劇提問是否知道我們在《汪達幻視》中做了什麼?有看了嗎?答案是不,他們還沒有看過那部影集,因為那時我們還沒拍完。」
唔關事啦
Brie Larson都係大波妹嚟
但MCU合家歡電影
無用武之地
如果睇起源已經睇到悶
咁不如學Pokemon spiderverse咁
一開始5分鐘簡介 之後就開始電影個故事
認同呢位師兄
女英雄唔係唔得
但係唔使太刻意咁sell
end game嗰時成班女英雄企埋一齊都有啲出戲㗎喇我覺得
男人又要唔要企埋一齊出鏡

點知呢個先係開始
eg後
女人,黑人,同性戀
每套都好似數學公式咁要執是但一兩樣入去
有唔係問題但係唔好太刻意
而家被人笑msheu
太刻意咁sell反而會令人反感
你仲要人入戲院去支持你,觀眾唔係個個都想睇呢啲呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞