成件港大ocamp事件 始作俑者就係ig page軒軒萬事屋未經核實發放假消息

435 回覆
993 Like 34 Dislike
屈人既仆街最大罪
又魚蛋論

同埋依家只係證明個男嘅清白,即係可以話唔係男嘅非禮X, 唔係證明X無被人非禮,如果X真係有被人非禮,咁你係咪要X受二次傷害?

同埋如果你講嘅成真,咁你咪係令X社會性死亡嘅兇手,咁幾時又到你社會性死亡?
咁講咪死無對證
有cam影住自己好重要
其實直接唔比傳媒爆佢地個人資料咪算
到有需要查既時候先申請囉
痴撚線
要怪就全部都怪,點解唔關條女事,指控人既女受害人,推波助瀾/公開事主身份既傳媒,盲撐女事主既女權分子,比人帶風向既傻閪網民,全部都關事
連登仔都有罪
女人有「平等對待」 老閪都告左先啦
告得入就第一桶金, 告唔入咪 sorry 囉
如咩果姐

一係你就立例 終審/最終判決前都唔可以披露雙方

你而家好鍾意俾人屈啊?

個社會咁偏袒me2老屈完冇後果你都有份造成

幾時到你比人me2?
又有新野寫啦:
How a news reporter (SCMP) endorsed false sex assault accusation in Hong Kong

SCMP又有野寫了
軒軒哥哥又可以repost了

兩邊互含係咁互射
唔知個官指嘅兩位組員係咪佢哋
如果係嘅話,咁佢哋的確講到被告係在場

//淺粉組余姓女組員作供指,阿強是她的組爸,淺粉紅組於8月20日下午一同乘車到大棠,期間阿強稱有事離開,沒有一同抵達目的地。余續指,她在Disco Night的中至尾段,以及在「火車捐山窿」時皆有看到阿強的身影,但沒有留意他甚麼時候到、在做甚麼。辯方代表大律師佘漢標盤問時,邀請余展示其Instagram的相片,當中有淺粉組的合照。余同意辯方所指,除了阿強外,同組另有兩男生有金色頭髮;而根據「水game」時的合照,當時只有阿強穿了淺粉紅色組衫,其餘兩人則身穿黑色及白色衫。

另一位淺粉組周姓女組員亦供指,Disco Night當晚有看到被告一起參與「火車捐山窿」;辯方質疑周會否因為燈光昏暗而認錯人,周即反駁指「即使(同組其他男組員)係金色頭髮,但佢哋個樣都相差幾多。」//
唔否認香港狗公比例全世界之首
呢個閪地方男女都一樣垃圾
女事主會唔會受二次傷害我地未知你就咁緊張,但男事主就已經受左咁大既傷害,邊個care個男事主?
上面條撚樣仲擔心女事主有2次傷害
dllm正厹黎
又或者咁講,法庭判左佢無罪你都繼續講啲咁既野,你唔係二次傷害緊男事主?
依個垃圾ig page
Report到佢收皮
都係假指控
大麻先係罰最重既部分

兩樣野都冇證據
不過最後揀咗死咬性侵而唔係大麻
你平時唔係好興講咩「I believe in you」架咩
依家又話各有各講?
呢單嘢又唔牽涉政治層面
冇料砌唔入咪告第樣 條女有人證嘛
未有最終判決前唔可以披露雙方可以可以考慮啊
依家就係講緊點先可以令雙方都有公平嘅審訊,之後盲目公審完條仔,依家又黎盲目公審條女?

我依家講緊有問題嘅係個公審批鬥文化,我就係唔希望有一日我被人me2時,會有一班一知半解嘅網民走出嚟公審批鬥我
ching唔使認真答佢
佢個觀點其實就係女人啱男人錯
講多無謂
聽有可能啲大O 咁誇張成地condom?吹水咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞