成件港大ocamp事件 始作俑者就係ig page軒軒萬事屋未經核實發放假消息

435 回覆
993 Like 34 Dislike
有冇諗過係好多事被告無咁多心機時間錢去反告?
都無人話完
事主想講被人告果時根本唔係camp入面
而家提告就告佢玩緊火車個活動時非禮麻
呢樣野問過好多次
大學生會覺得係文化係青春熱血咪玩
近年好似會公開講留意到網上咩咩咩
最後會講返件事點完
PR手段姐

關政治野就知咩事啦
多數咁講都係普通野
咁不如問社會性死亡係邊個做成?唔係法庭,唔係指證佢條女,係所謂嘅網民
屌你真心有撚病
Karen笑而不語
自己衰咗咪唔會講

人地衰先會主動澄清

你留意下

Pr伎倆嚟 除非呢單係假新聞啦 就會仆出嚟澄清
佢有被性侵係一回事
性侵佢係邊個又係另一回事
個page講有幾多成係真又係另一回事
咁點解唔開埋X 個名? 不如公平D,老屈果個都社會性死亡啦。
我係話咩時間做緊咩都冇人 log 住
不過組爸係唔係度都冇人知
呢個都夠奇怪
有一日到發生係你自己身上又會有另一個解讀方法
https://youtu.be/gcTcA6sDtF0?si=qytbyxxgCtR6ejbj
依個阿sir又係被屈非禮搞到心靈受創
誠心祝願包括你在內嘅女權閪、誣告閪、fake news傳媒長命百歲、百病纏身,屋企死剩自己一個,收尾20年都會半身不遂喺醫院瞓床,日日望住天花板眼甘甘擘大口發呆
睇原po應該下面個段真
上面假

但下面係個女仔主動伸手出黎
兩個PW係話直程見到被告出現喺活動現場喎
點會冇衝突
如果裁判官真係接納佢10點前冇出現過喺現場嘅話
咁alibi係必然成立
對疑犯有保護嘅措施會搞到咁?
呢啲傳媒推波助瀾其罪難容
同意呢位巴打所講
正正係咁所以對被告而家又提CCTV覺得奇怪
不可知你老母個閪咩
一直覺得依個page好撚on9無腦完全無好感
巴打我想你concern奇怪個point係咩

我理解法官意思係雖然cctv影到被告2200先到場
但確定唔到犯罪時間係2200前所以ban左cctv唔能夠作為有力證據咁解
傳媒有罪,社會大眾都有罪
我就係有睇到佢呢part
先同你講係鬼鬼地
法庭衡量之後唔接納佢不在場證明實有啲原因
你我都唔知控辯雙方點處理CCTV證據
咪都係喺度估估下
睇睇呢個comment
https://lih.kg/CjdmCoX
同意呢位巴打所講
正正係咁所以對被告而家又提CCTV覺得奇怪
巴打我想你concern奇怪個point係咩

我理解法官意思係雖然cctv影到被告2200先到場
但確定唔到犯罪時間係2200前所以ban左cctv唔能夠作為有力證據咁解
梁官引述A的證供指,A依賴髮色、體型、身高、粉色上衣及背影作辨認,當時未有見到五官,亦承認晚上於客廳見到被告時未有認出,直至翌日看到被告的金髮及身高才「認出」。
//
而兩名粉紅色組員亦供稱在現場看到被告,遂裁定被告案發時在場。
//

其實呢點又點證明佢地見到既就係事主

證人A都即場認唔到
兩個粉紅色組員又確定認到

CCTV唔接納係時間線問題
但講出幾點玩火車game既係事主同其證人
並非被告
被告係跟據佢地口中所講既時間去比證據話自己未返到現場

好想知成單案個來龍去脈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞