成件港大ocamp事件 始作俑者就係ig page軒軒萬事屋未經核實發放假消息

435 回覆
993 Like 34 Dislike
得罪講句
呢part係鬼鬼地

法庭嘅事實裁定係佢喺現場

「法庭接納 A 的證供誠實可靠,亦接納被告其他組員,舉證被告在「火車捐山窿」環節時在場。」
希望事主見到

真係去搵法律建議去追討返損失
咁無㗎喎
唔通成個罪案舉報制度都廢咗佢
以後真被侵害都唔舉報得?
理解上任何罪案都可以有虛報問題
本身真係完全無任何證據嗰啲唔會開到file㗎啦
你話不可知係無問題㗎
唔好話我做過我理得你
正如我都唔會話被告有非禮過
你係咪組爸先?
法庭無接納有不在場㗎
你睇清楚個報道
我的律師為我帶來證人口供以及營地的閉路電視紀錄,閉路電視紀錄清楚明確顯示,我在當晚晚上2200即Disco night完結時才剛剛進入營地。而綜合咁多個所謂話見到我嘅控方證人,佢哋都不約而同咁指出「火車瓹山窿」後大約30至45分鐘disco night先活動結束,以證人周祉瑜證供活動 2215 就結束,向前計返30-45分鐘都仲係2130-2145 我根本冇可能喺現場

男事主原文
個問題唔係喺舉唔舉報到既問題喎,而係被指控未定罪就已經社會性死亡,呢啲叫公義咩?事主為左證明自己係清白,白白洗既錢同時間,損失既心理壓力,比人歧視,失去既朋友同信任,呢啲邊個補償返比佢?

我唔係話要女事主有咩後果,但而家個重點係點解咁多男性係呢啲事上明明法庭未定罪就會比社會定左罪?而女性個邊又無上限咁受保護,公平咩?
幾時出嚟交代下
不在場暫時係事主判案後講
法庭係reject咗事主不在場證據
咁告乜柒啊傻西
我就係有睇到佢呢part
先同你講係鬼鬼地
法庭衡量之後唔接納佢不在場證明實有啲原因
你我都唔知控辯雙方點處理CCTV證據
咪都係喺度估估下
幫推先
香港不嬲都係玩寧縱勿枉,但係而家受害人係女性就變左受兩次審判咁,一通天就全世界知,社會審判完佢一次,法庭又再審一次,但無論事主係咪清白,基本上社會個審判就9成信女事主,你真係覺得無問題咩?
仲未report到收皮
咁唔做到野
男女平等廢話黎嘅

連法律都偏幫女,咁啲女俾人感覺係弱者都好理所當然,所以唔好再話人踩低女性。女性就係弱,受保護動物,困係屋企做下家務最安全。

是咪咁講
收撚皮啦cctoy
真係好閪柒煩
呢個先係重點,講真呢啲無妄之災都唔知幾時會輪到我

如果今次唔企出嚟,下次到你嗰陣就唔會有人為你發聲
軒軒萬事屋呢個page一開始本意係好
但而家已經淪落為低質page
狗屎垃圾都貼一餐
有啲擺明係狗公呃蝦條嘅又貼
搵水魚做免費奴工嘅又貼
好憎呢D賤種垃圾PAGE,KOL最叻恃住多FOLLOWER就走出黎帶風向
某程度同東張做緊既野差唔多,都係靠人多用輿論,用係好既方面可能係好事,但難保唔會好似今次咁做錯野屈錯人影響人一生
咁啲女咪好著數,求撚其就告
男果邊白白付出金錢同時間,仲有社會地位

女人告完又唔洗開名唔洗開樣,鳩噏完又冇後果
屌你老母成個社會都偏幫女,唔知你班女拳都係度爭取啲乜?到底個社會有咩唔俾你地做而你地需要爭取? 權利有俾多冇俾少啦仆街
而家就識講法庭無接納咩 就信哂法庭
法庭判無罰就有無做過不可知
社會傾向相信女受害人
係因為女人係性侵害受害人常客
你要改變呢個風氣係要幫手將女受害人性罪案壓到同男受害數字一樣
大眾就唔會特別多同情一邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞