成件港大ocamp事件 始作俑者就係ig page軒軒萬事屋未經核實發放假消息

435 回覆
993 Like 34 Dislike
為左賺錢賺流量
將啲未經核實既資料亂嚟po出黎
以為自己做緊好事
實質攞哂著數
最後假嘅咪拍拍囉柚當無事發生

當中描述嘅ocamp淫賤情節 抽大麻 condom周地都係既情景有幾多成係真?
最後唔止傷害人 仲影響緊港大既名聲 大眾對ocamp既印象

呢啲垃圾page幾時收皮

手機cap圖請見諒
https://skypost.hk/article/3603552/港大護理系Ocamp-再爆有參與者吸-綠色山草藥-有人抽搐倒地-廁所遺大量用過避孕套#&gid=1&pid=3
Up
屈人嗰兩條女先係始作俑者

邊啲真邊啲假
個page記得幫手澄清番
唔好偷偷地del完就算
https://www.instagram.com/p/C4fG-6TLn36/

幾撚威
屈完人仲賺埋曝光率

仲話「今次幫到手了🔥」

屈完人把把屁股扮冇事
人地就比佢害到雞毛鴨血
澄佢老母
條友屈得就屈
告鳩佢就啱
兩邊各有各講
有無做過係不可知
法庭判左都不可知?
法庭係判咗未夠足夠證據證明有發生過
唔係證明無發生過
所以係不可知
當然被告係清白
既然被告係清白,姐係件事有冇發生過都唔關被告事。
條女係咪受害者係不可知,但條女一定係加害者,而受害者係被告
'...法庭未能安穩地確認被告就是涉案者。'
唔好咁能搶口啦
唔入唔代表無做過
上面quote既係表示
疑點利益歸被告啫
原告同篤灰既有乜責任?
刑事案提告決定權在律政司
唔夠提控原素係唔會提告既
律政司司長把關
讀下書啦,成班柒頭皮
從來無原告告唔入就係加害者
被告脫罪就係受害者呢個法律概念
唔好感情用事
False accusation (虛假指控)
A false accusation is a claim or allegation of wrongdoing that is untrue and/or otherwise unsupported by facts. False accusations are also known as groundless accusations or unfounded accusations or false allegations or false claims.
用番同一標準,
男事主嘅長文都好應該 post 番一次。

今次又幫到手
咁係咪又要換法官再判過呀弱智閪
告唔入唔會自動就係虛假指控
虛假指控要另外有證據證明

否則年中咁多case告唔入
單單都要反告返虛假指控
法庭咪好唔得閒?
垃圾page
主Ac喺度
已經開始有人留言叫佢交代吓
https://www.instagram.com/hinhin_man.si.ok
全香港人唔好生仔 快撚D絕種算啦 有女權一日都唔好店到女人條毛
警方表示,收到市民報案,亦留意到互聯網上有關帖文,新界北總區重案組人員正了解事件,會作出適當跟進行動。

原文網址: 港大校方調查護理系Ocamp疑有組爸媽食大麻 警收報案重案組介入 | 香港01 https://www.hk01.com/article/934711?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

似係啲人睇完ig po就幫女事主報警,洗濕咗個頭就格硬告落去,成件事有冇女事主講得咁誇張,真係當時在場嘅人先知
個柒頭咪又係縮返埋佢老母個閪度扮冇事
你條臭八婆潛台詞就係條仔有做但告唔入,扮乜撚嘢
搞到人哋生理心理都出問題,我都縮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞